Вакарчук розповів про спілкування з Порошенком

Вакарчук розповів про спілкування з Порошенком
Святослав Вакарчук розповів про спілкування з президентом

Вакарчук обговорював з Порошенком створення Антикорупційного суду

Музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук заявив, що спілкується з різними політиками і державними чиновниками. Серед них, безумовно, є і президент України Петро Порошенко.

Про це Вакарчук розповів на телеканалі ZIK.

«Я спілкуюся з різними політиками і державними чиновниками, безумовно, я спілкувався з президентом. Один відсоток розмов займає: «Доброго дня. Як справи?», а 99 відсотків йдеться про моє бажання справжніх змін в країні», – сказав Вакарчук.

Він розповів, коли лише розпочиналася розмова про Антикорупційний суд і цього навіть не було у вимогах Міжнародного валютного фонду, були люди, які хотіли змін.

«Йдеться про активістів, представників громадського сектору і ми разом з ними думали про те, як зробити так, щоб така установа як Антикорупційний суд існували. Безумовно, були розмови з президентом з цього приводу. Також писали листи, один з яких був ініційований мною. Для мене велика честь, бо його підписали ієрархи православної церкви Філарет та Блаженніший Святослав. Також його підписала велика кількість моральних авторитетів: Ада Роговцева і Сергій Жадан», – зазначив він.

Тому, за його словами, насправді, переговори були дуже були важливі. І саме ці люди, поруч, з якими стояв і він, стали в авангарді цього руху. І саме без спілкування з президентом та без дискусій, мабуть, все це відбувалося б набагато повільніше.

«Звісно, не всі ці процеси бачать і не про всі ми говоримо голосно, але це не моє завдання розказувати про свої заслуги. Оскільки виникло питання, то я розказую, що саме так відбувається моє спілкування з президентом. Я вважаю себе свідомим громадянином, якому болить ситуація в країні, бо я бачу, що відбувається. І, наприклад, Антикорупційний суд, я переконаний нам дуже потрібен і це важливо. Тому я готовий спілкуватись з будь-ким, хто допоможе мені досягти цієї мети», – прокоментував Вакарчук.

Також він сказав про те, що у нього немає планів щодо підтримки кандидатів на президентських виборах.

«Як виборець, свідомий громадянин і людина, яка декларує бажання справжніх змін, для мене зараз головним є не прізвище, а ідеї та їх імплементація. Бо головне, що роблять політики або потенційні кандидати в президенти і набагато менше, що вони говорять. Хоча, це визначає певний рівень світогляду. Тому я вважаю, що оцінювати треба хороші і погані справи, а не хороших і поганих людей. Вважаю, що зараз розпочнеться президентська кампанія і у всіх кандидатів, яких вже багато зареєструвалось, буде шанс показати, чого вони варті. А ми всі зробимо свій вибір», – наголосив він. 

Раніше стало відомо, що співак Святослав Вакарчук заявив, що не братиме участі у виборах президента.

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що відомство проведе попередню перевірку всіх міжнародних спостерігачів, що прибудуть на вибори президента України.

 До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: