Зміна очільника «Укрзалізниці»: Мінінфраструктури створить антикризовий штаб

Зміна очільника «Укрзалізниці»: Мінінфраструктури створить антикризовий штаб
При Міністерстві інфраструктури створюється антикризовий штаб, основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень
Фото з відкритих джерел

Міністр інфраструктури розповів про очікування від нового глави «Укрзалізниці»

У найближчі місяці «Укрзалізницею» керуватиме тимчасовий голова правління за підтримки спеціального антикризового штабу, після чого наглядова рада запропонує уряду кандидатуру нового постійно діючого голови правління, який повинен буде реформувати галузь. Про це заявив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Ми підтримуємо рішення наглядової ради про рекомендацію на призначення нового т.в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» – корпоративна система в компанії має бути збережена», – заявив міністр.

Виконуючи рішення Ради національної безпеки та оборони України, наглядова рада «Укрзалізниці» на час підготовки конкурсу рекомендувала уряду призначити нового т.в.о. голови правління Олександра Камишина, який має стати антикризовим менеджером.

«При Міністерстві інфраструктури створюється Антикризовий штаб «Укрзалізниці», основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень. Роботу штабу контролюватиму я особисто», – підкреслив Кубраков.

За його словами, вже за кілька місяців наглядова рада має запропонувати уряду кандидатуру нового постійно діючого голови правління. На думку Кубракова, головними завданнями для розвитку галузі, які необхідно втілити у найкоротші терміни, є: підняття тарифів на вантажні перевезення; налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника – «Енергоатома»; залучення на українських ринок міжнародних інвесторів та закупівля нових потягів та локомотивів.

«Впровадження цих рішень у найкоротші терміни – це те, чого ми очікуємо від нового очільника «Укрзалізниці», – резюмував міністр інфраструктури.

Як відомо, в «Укрзалізниці» зміниться керівник: рішення наглядової ради.

Нагадаємо, минулого тижня РНБО доручила Кабінету міністрів покласти обов'язки голови правління «Укрзалізниці» на міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Як відомо, РНБО виносило питання «Укрзалізниці» на своє засідання 30 липня. Тоді вирішили ввести тимчасове керівництво до обрання голови правління та формування повноцінних органів управління. В РНБО вважають, що «Укрзалізниця» нині у критичному стані, і це загрожує нацбезпеці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: