Ієрархи УПЦ МП прийдуть на Об'єднавчий собор попри заборону Онуфрія – митрополит Луцький і Волинський

Ієрархи УПЦ МП прийдуть на Об'єднавчий собор попри заборону Онуфрія – митрополит Луцький і Волинський
Митрополит Луцький і Волинський не береться прогнозувати кількість ієрархів, але каже, що їх буде достатньо

Господь творить чудеса, зазначив архієрей УПЦ КП

Під час проведення Об'єднавчого собору української православної церкви кількість ієрархів Московського патріархату буде достатньою для того, щоб вважати, що собор відбувся. Про це в ефірі «Прямого» заявив митрополит Луцький і Волинський, архієрей УПЦ КП Михаїл.

«На мою думку, прийдуть ієрархи Московського патріархату. Кількість я не беруся прогнозувати. Господь творить чудеса, і я думаю, що кількість ієрархів буде достатньою для того, щоб вважати, що відбувся Об’єднавчий собор», - сказав митрополит.

Нагадаємо, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій заборонив священикам УПЦ МП брати участь в Об'єднавчому соборі.

У Московському патріархаті заявили, що Вселенський патріарх Варфоломій «не мав права» скликати в Україні церковні зібрання, а сам Об'єднавчий собор нібито є незаконним, «оскільки в ньому братимуть участь представники розкольницьких угрупувань».

Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що після Об'єднавчого собору Онуфрій не зможе носити титул митрополита Київського, хоча і може за нього поборитися, якщо візьме участь у заході.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: