Хто першим оголосив про Незалежність українцям? Історія дикторки, яка стала відомою артисткою

Хто першим оголосив про Незалежність українцям? Історія дикторки, яка стала відомою артисткою
Білоножко пропрацювала диктором телебачення 14 років
фото з відкритих джерел

Світлана Білоножко повідомила українців та й увесь світ про незалежність України

Популярна співачка, Народна артистка України Світлана Білоножко свого часу пропрацювала диктором телебачення 14 років. Вона була улюбленицею дітлашні, розповідаючи щовечора «Вечірню казку», ознайомлювала з новинками моди. 24 серпня 1991 року в телевізійній діяльності Білоножко сталася особлива подія – вона повідомила українців та й увесь світ про незалежність нашої країни.

Як ділиться спогадами Українському репортеру Світлана Білоножко, 24 серпня для неї був звичайним робочим днем. Артистка як завжди готувалася до ефіру, допоки в дирекції не повідомили, що саме їй довірили читати Акт проголошення незалежності України на телебаченні.

«Питаю: чому я? Адже на УТ-1 було багато професіоналів – Тетяна Цимбал, Тамара Стратієнко, Олександр Сафонов, Іван Вовк. Але саме того дня хтось перебував у відпустці, хтось захворів, і цю роль доручили мені. Я настільки розхвилювалася, що подумалося: це буде мій останній день на телебаченні.

Це ж яка відповідальність! Це ж усі будуть дивитися. Та зрозуміла, що виходу в мене немає, опанувала хвилювання й оголосила всій країні цю важливу новину», – розповіла Білоножко.

Також Народна артистка сьогодні опублікувала на своїй сторінці у Facebook допис, в якому привітала українців з Днем Незалежності.

«Сьогодні нашій незалежній Україні – 32  Я невимовно щаслива і горда за довіру, що в 1991 році першою з телеекранів повідомила про «Акт проголошення незалежності України» Вітаємо націю Нескорених!!! Слава Україні ! Героям Слава!» – написала Світлана Білоножко.

Білоножко привітала українців з Днем Незалежності
Білоножко привітала українців з Днем Незалежності
фото: скріншот

Нагадаємо, тогоріч 1 вересня Світлана Білоножко відсвяткувала ювілей – 65 років.

Як відомо, Білоножко після закінчення школи навчалась на музично-акторському відділенні в театральному училищі у Дніпропетровську. Працювала в Київському державному театрі оперети, де грала сольні партії. Закінчила Київський інститут театру і кіно імені Івана Карпенка-Карого.

Працювала диктором українського телебачення і одночасно навчалася в КНУКіМ. Зокрема, автором і ведучою телепрограм «Вечірня казка», «Музичний телеярмарок», які вела разом з Олександром Сафоновим і Юрієм Токарєвим, «Молодіжний канал», «Мода, мода», «Зичимо щастя», «Актуальна камера», «Новини» та інших.

У репертуарі Світлани Білоножко десятки улюблених в народі пісень, чимало з яких стали хітами. Вона випустила кілька аудіоальбомів, зокрема: «Мотив для двох сердець», «А яблука падають», підготувала концертні програми: «Буде свято» і «Мотив для двох сердець».

Світлана Білоножко учасниця і лауреатка багатьох всеукраїнських фестивалів: «Пісенний вернісаж», «Пісня року», «Шлягер» тощо. Разом з чоловіком співаком Віталієм Білоножком запатентували власний проект-фестиваль родинної творчості «Мелодія двох сердець».

До слова, у 2019 році родина Білоножків оголосила, що вже наспівалася і балотуватиметься в парламент від партії «Сила і честь» Ігоря Смешка. Проте згодом замість сесійної зали подружжя знову опинилося знову на співочій сцені.

Читайте також: Незалежність України. Мільйони людей утверджували її потом і кров’ю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: