Московська церква вимагає від СБУ закрити видання, яке повідомило про коронавірус у батюшок

Московська церква вимагає від СБУ закрити видання, яке повідомило про коронавірус у батюшок
Архімандрит Никита сьогодні відвідав редакцію «Молодого буковинця», де, знімаючи на відео, демонстративно кашляв на працівників установи і поводився нахабно
Фото: molbuk.ua

Батюшки Московської церкви в Україні вимагають в СБУ закрити редакцію «Молодого буковинця» на карантин

Чернівецько-Буковинська Консисторія Московської церкви в Україні звернулася до Служби безпеки України з проханням закрити редакцію газети «Молодий буковинець» на повний карантин.

Таку заяву секретар Консисторії архімандрит Никита адресував сьогодні начальнику управління СБУ в області Віталію Монастирецькому, пише molbuk.ua.

Напередодні інформаційний портал molbuk.ua передрукував інформацію сайту «Релігійна правда», який, посилаючись на власні джерела, повідомив про те, що у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія та ще ряду священнослужителів – пневмонія.

Цю ж інформацію з посиланням на «Релігійну правду» вчора передрукували й інші місцеві інтернет-ЗМІ.

Кореспондент molbuk.ua звернувся до єпархії з проханням прокоментувавти цю ситуацію. Однак у єпархії нічого не відповіли, хоча повідомлення прочитали.

Проте, замість того, щоб прокоментувати цю інформацію, архімандрит Никита сьогодні відвідав редакцію газети «Молодий буковинець», де, знімаючи на відео, демонстративно кашляв на працівників установи і поводився нахабно.

Пізніше архимандрит написав заяву до СБУ, в якій зазначив, що «учора на сторінках газети «Молодий буковинець» дізнався, що захворів на Covid-19».

Секретар Консисторії у своєму листі зазначив, що «контактував з головним редактором та іншими особами».

При цьому він «жалкує і розкаюється у своєму вчинку» та обіцяє більше не наражати на небезпеку нікого.

Водночас Никита закликав керівництво СБУ направити до редакції «Молодого буковинця» «представників відповідних служб з метою перевірки епідеміологічного стану у будівлі редакції.

«При потребі провести заходи з дезінфекції приміщень та закрити установу на повний карантин», – йдеться у листі архімандрита.

Колектив редакції molbuk.ua вважає неприпустимими такі вчинки архімандрита Никити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: