Політв’язень Балух привітав українців зі створенням помісної Православної церкви

Політв’язень Балух привітав українців зі створенням помісної Православної церкви
Український активіст Володимир Балух 

Балух сказав: «Дякую Богу за те, що я дожив до цієї великої події, і тепер знаю, що в Україні, нарешті, єдина церква»

Ув'язнений в керченській колонії український активіст Володимир Балух привітав народ України зі створенням помісної Православної церкви України.

Про це «Крим.Реалії» розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Климент.

«Володимир передає привітання всього українського народу із великою подією, що сталася в Україні. З тим, що відбувся помісний Об'єднавчий собор, який об'єднав українське православ'я в єдину православну сім'ю. Він сказав: «Дякую Богу за те, що я дожив до цієї великої події, і тепер знаю, що в Україні, нарешті, єдина церква», – сказав архієпископ Климент.

За словами архієпископа Сімферопольського і Кримського, Володимира Балуха в ув'язненні вкрай хвилювала тема створення єдиної Православної церкви, він ставив це питання щоразу при зустрічі.

«Володимир весь час запитував: «Коли відбудеться Собор? Чи буде він? Чи проводиться робота? Він говорив: «Я так молюся, читаю псалтир, щоб, нарешті, церква об'єдналася», – додав священнослужитель.

При цьому архієпископ Климент підкреслив, що передав Балуху псалтир українською мовою, читання якого «заспокоює його і надає йому сили».

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній. 6 січня у Константинополі він отримає Томос. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: