Працівники російських ЗМІ – не журналісти: медійниця звернулася до світової спільноти

Працівники російських ЗМІ – не журналісти: медійниця звернулася до світової спільноти
Потрібне міжнародне усталене визначення для російських пропагандистів, вважає Ольга Мусафірова
фото: nsju.org

Українці підтримують утворення спеціального трибуналу над російськими пропагандистами

«Як називати працівників російських ЗМІ, котрі діють наразі на окупованих територіях?» Це питання під час круглого столу «Броня» для журналістів: захист журналістів під час війни» поставила кореспондентка видання «Новая Газета. Европа» Ольга Мусафірова, повідомляє офіційний сайт НСЖУ.

«Навіть не знаю, як їх назвати… Колеги? Ні. Журналісти? Ні. Репортери? Ні. Мої колишні колеги по «Комсомольській правді» не мають права називатися журналістами. Якщо вони – журналісти, то придумайте іншу назву для нас. Це обурливо. Вони не журналісти, не репортери. Потрібне міжнародне усталене визначення, ким вони є, – сказала Ольга Мусафірова. – Коли колишній мій колега Олександр Коц, перебуваючи в захопленому Ірпені, передає мені вітання: «Привет, Мусафирова, я рядом», то відчуваєш, що ці люди є носіями всього, що є ницим у російській ідеології та пропаганді.

Як зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко, українці на рівні Європейської федерації журналістів підтримують утворення спеціального трибуналу над російськими злочинцями, в тому числі й над російськими пропагандистами, які підживлюють ненависть росіян до сусідніх народів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським працівникам медіа і членам родин журналістів, які загинули через повномасштабне вторгнення Росії.

Раніше від обстрілу росіянами евакуаційної колони на Луганщині загинув французький журналіст Фредерік Леклерк Імхофф.Осколки снарядів пробили броньований транспорт і спричинили смертельне поранення журналіста в шию. Він робив матеріал про евакуацію мирного населення з Луганської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: