Психолог дала рекомендації батькам, які бавлять своїх дітей гаджетами

Психолог дала рекомендації батькам, які бавлять своїх дітей гаджетами
Сучасні батьки намагаються запропонувати дітям альтернативу гаджетам
фото з відкритих джерел

Прогресивні батьки почали розуміти шкоду смартфонів для дітей

Сучасні молоді батьки починають усвідомлювати шкоду від смартфонів для дітей і намагаються якось змінювати ситуацію. Про це у інтерв’ю «Главкому» розповіла психологиня Катерина Гольцберг.

«Я рекомендую всім батькам подивитися фільм «Соціальна дилема». У ньому колишні боси дуже крутих компаній – Google, Instagram – розповідають про те, як усвідомили шкоду, завдану людству цими продуктами. Водночас я б сказала, що не все так погано», – зауважила фахівчиня.

За даними Катерини Гольцберг, нині зростає популярність так званих крафтових іграшок – натуральних, з дерева, з соломи... Тобто частина батьків уже усвідомлюють, тактильність, яку забрали в дітей, необхідно повернути.

«Але ж є ті, які, так би мовити, знаходяться на первинній стадії спілкування з гаджетами, які вловили кайф від того, що дитина не плаче. І їм важливіше, щоб дитина був спокійна, ніж щоб вона розвивалася», – каже психологиня.

Раніше психолог пояснила, який вплив справляють смартфони на психіку дітей. Гаджети не лише збуджують нервову систему, а й заважають пізнавати світ.

Також психолог попередила батьків, які дають своїм дітям смартфони, про небезпеку.

Крім того, психолог пояснив дивну поведінку українців, які паркуються де попало. Нашим громадянам притаманна тяглість до задоволення власних потреб та інтересів, суспільні вимоги, дисциплінуючі речі дуже часто відходять на другий план.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: