Стало відомо, скільки українців дивилися онлайн-богослужіння на Великдень

Стало відомо, скільки українців дивилися онлайн-богослужіння на Великдень
Великодні богослужіння подивилися понад дев'ять мільйонів українців

Онлайн-богослужіння на Великдень транслювали загальнонаціональні телеканали, регіональне телебачення та інтернет-ресурси

На Великдень 19 квітня на українських національних каналах прямі ефіри богослужінь подивилися понад дев'ять мільйонів людей.

Про це заявив глава комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі програми «Право на владу».

«Зазвичай в храми приходить майже сім мільйонів осіб. В цей день тільки у телеекранів національних каналів ефір з різних храмів подивилися понад дев'ять мільйонів людей», - сказав він.

Крім того, як уточнив Ткаченко, українці також дивилися прямі ефіри богослужінь в соціальних мережах і на регіональних телеканалах.

«Тобто ті, хто хотів провести цей день в храмі, власне, його провели, але онлайн. Це дозволило нам заощадити життя, здоров'я людей», - підкреслив депутат.

Нагадаємо, цьогоріч Великдень в українських церквах проходив в умовах карантину, у зв’язку з чим було обмежено всі традиційні святкові заходи та богослужіння. Натомість у Святогірській Лаврі РПЦ в Україні (Донецька область) головний храм був заповнений людьми, служба проходила без дотримання карантинних заходів обережності.

Поліцейські склали три адміністративні протоколи через порушення правил карантину під час великодніх богослужінь у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.

Також міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що можливий приріст випадків захворювання на коронавірус унаслідок порушення карантину на Вербну неділю буде видно цього тижня.

До слова, московський батюшка під час карантину зібрав сотні людей. Поліція «порушень не зафісувала».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: