Поліцейські склали три адмінпротоколи через порушення карантину у храмах

Поліцейські склали три адмінпротоколи через порушення карантину у храмах

Поліція відкрила кримінальну справу через порушення карантину у храмі

Участь у богослужіннях взяли майже 130 тисяч громадян

Поліцейські склали три адміністративні протоколи через порушення правил карантину під час великодніх богослужінь у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко у Facebook.

«Порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області - 4, у Дніпропетровській, Запорізькій та у місті Києві - по 2, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях - по 1», –повідомив Ігор Клименко.  

Голова Національної поліції зазначив, що участь у богослужіннях взяли майже 130 тисяч громадян.  «Сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», – повідомив Клименко.

Публічну безпеку і порядок забезпечували 26 500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Нагадаємо, цьогоріч Великдень в українських церквах проходить в умовах карантину, у зв’язку з чим обмежено всі традиційні святкові заходи та богослужіння. Натомість у Святогірській Лаврі РПЦ в Україні (Донецька область) головний храм був заповнений людьми, служба проходила без дотримання карантинних заходів обережності.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: