Епідемія в Лаврі: цього тижня знову відбудеться велика дезінфекція

Епідемія в Лаврі: цього тижня знову відбудеться велика дезінфекція
З 13 квітня Києво-Печерська лавра закрита на карантин через спалах коронавірусу
Фото: УНІАН

Усі служителі Лаври перебувають під медичним наглядом

Богослужіння в Києві під час Великодніх свят відбулися без особливих порушень обмежувальних правил. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції з посиланням на інформацію поліції.

«Кияни, в основному, дослухалися до наших закликів. І я їм за це дуже вдячний. У церквах та біля них не було натовпів чи великих груп людей, як це відбувалося в деяких регіонах України, - підкреслив Кличко. - Поліцейські продовжують стежити за правопорядком біля культових споруд до завершення свят. Так триватиме весь тиждень».

Мер повідомив, що цього тижня відбудеться знову дезінфекція приміщень Києво-Печерської лаври. «Усі служителі Лаври перебувають під медичним наглядом. Територія закрита на карантин», - сказав Кличко.

Він також нагадав, що влада столиці домовилися з представниками конфесій перенести поминальні дні на 6 червня. До того часу доступ на всі кладовища столиці буде обмежений.

Як повідомлялося, біля Києво-Печерської лаври надвечір 18 квітня зібралися люди. Вони прийшли сюди, аби забрати Благодатний вогонь з Єрусалиму, який священники РПЦ в Україні літаком привезли до столиці.

Зазначимо, Києво-Перечерська лавра нині закрита на карантин через спалах коронавірусної інфекції серед священнослужителів.

Тільки 17 квітня там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.

У МВС повідомили, що Києво-Печерська лавра буде закритою для відвідування, поки київська комісія з техногенної та екологічної безпеки не прийме іншого рішення.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: