Ніхто і не помітить? На сайті Лаврі «підмінили» хворих митрополитів Онуфрія та Павла

Ніхто і не помітить? На сайті Лаврі «підмінили» хворих митрополитів Онуфрія та Павла
Сайт Києво-Печерської лаври привітав митрополита Онуфрія з Великоднем минулорічним повідомленням
Фото: lavra.ua

Через епідемію коронавірусу життя у Києво-Печерській лаврі «зупинилося»

Сайт Києво-Печерської лаври почав ставити минулорічні великодні новини, аби віряни під час свят не помітили відсутності предстоятеля. Серед таких повідомлень - привітання  предстоятеля церкви Московського патріархату в Україні, митрополита Онуфрія 30 квітня 2019 року. Воно сьогодні фігурує на першій сторінці веб-сайту Лаври.

1_15Митрополити Онуфрій і Павло отримують привітання з Великоднем у стінах Києво-Печерської лаври. Сайт лаври «привітав» архієреїв церкви Московського патріархату минулорічними новинами

«Традиційно на другий день Світлого Христового Воскресіння після звершення Пасхальної вечірні Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія привітали з Великоднем священнослужителі та паства Київської єпархії УПЦ», ідеться у новині, датованій квітнем 2019 року. Також на сайті іде мова про молебень і привітання на адресу предстоятеля церкви від імені настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита Павла від 27 квітня 2019 року. Відомо, що митрополит захворів на коронавірус і не зміг узяти участь у святкових заходах до Великодня у 2020 році.

Як повідомляв «Главком», раніше на головній сторінці сайту Києво-Печерської лаври його упорядники розмістили привітання з Великоднем від іменні настоятеля монастиря митрополита Павла, яке також датується 2019 роком.

Як повідомлялося, 4 квітня на офіційному сайті Києво-Печерської лаври з’явилося повідомлення, що священнослужителів Києво-Печерської Лаври протестували на коронавірус. Разом з усіма лабораторне дослідження і медичний огляд пройшов і намісник Павло, але скарг на самопочуття в нього не було.

Пізніше 4 квітня Києво-Печерська Лавра опублікувала оголошення, що оперативно закривається на карантин. І всі служби відтепер будуть проводитися винятково в закритому режимі без допуску вірян.

Як повідомляв «Главком», Почаїв, що на Тернопільщині, закриють на в’їзд і виїзд.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: