У Долину нарцисів після сторічної відсутності повернулися карпатські буйволи

У Долину нарцисів після сторічної відсутності повернулися карпатські буйволи
Сто років тому ці буйволи були звичайними у місцевих господарствах, - вчені

Буйволи не завдадуть шкоди нарцисам, бо випасатимуться у спеціально відведених місцях, обмежених по периметру електропастухом, - науковець

На Закарпатті у відому Долин нарцисів повернулися знамениті карпатські буйволи майже після сторічної відсутності. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Карпатського біосферного заповідника у Facebook.

Зазначається, що ці тварини були звичайними у місцевих господарствах і вважалися універсальними. «Вони давали цінне молоко, дієтичне м’ясо і широко використовувалися як потужна тяглова сила. На жаль, нині вони практично зникли разом із багатьма іншими традиційними для Закарпаття породами свійських тварин», - йдеться у повідомленні.

Науковець каже, що буйволи не завдадуть шкоди нарцисам, бо випасатимуться у спеціально відведених місцях, обмежених по периметру електропастухом.

«По-друге, буйволи є дуже харизматичними і незвичними, що дозволить привабити в Долину нарцисів більше туристів, особливо в період поза цвітіння нарцису, який є дуже коротким і триває максимум три тижні упродовж травня» - додає науковець.

_1_08

Зрештою, збереження цих цінних тварин, разом із іншими традиційними для регіону свійськими породами, може стати перспективним напрямком роботи Карпатського біосферного заповідника.

Як повідомлялося, Covid-19 не відступає з Буковини: за добу майже сотня нових заражень.

Зазначимо, що останній тиждень оперативні дані з Чернівецької області вселяли надію – показники нових випадків були значно нижчі. Проте, зараз якраз минуло 10 днів після Великодня, коли мешканці Буковини, попри карантин, збиралися біля храмів.

Також варто нагадати, що влада Чернівців плюнула на карантин і відкрила ринки.

Раніше повідомлялося, що у лікарнях Чернівецької області через коронавірус Covid-19 чи підозру на нього перебуває 501 пацієнт.

     

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: