Собаки допомагатимуть діагностувати хворих на Cоvid-19

Собаки допомагатимуть діагностувати  хворих на Cоvid-19
Собак навчатимуть визначати Сovid-19 за запахом

Дослідники почали тренувати собак

Дослідники Лондонської школи гігієни та тропічної медицини вважають, що спеціально навчені собаки можуть допомогти у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Зазначають, що спеціально навчені собаки здатні виявляти інші захворювання, зокрема,  діабет, хворобу Паркінсона, малярію та навіть рак. Дослідники почали підготовку до інтенсивного тренування собак, щоб вони могли виявляти хворих на коронавірус, – повідомляє CbsNews

«Наша попередня робота показала, що собаки можуть виявляти запахи у людей із малярійною інфекцією з надзвичайно високою точністю», – сказав професор Джеймс Логан.

Логан зазначив, що собаки також можуть допомогти діагностувати  хворих на Cоvid-19 за запахом.

Мета полягає в тому, щоб собаки мали змогу виявити вірус навіть у людей, в яких немає симптомів, щоб визначити, чи потрібно їх тестувати.

«Зараз ми вивчаємо, як можна безпечно вловити запах вірусу від пацієнтів і подати його собакам». сказав Джеймс Логан

Дослідники вважають, що натреновані собаки можуть на контрольно-пропускних пунктах допомагати визначити, чи є у людей, які в'їжджають у країну, лихоманка.

Станом на 9:00 24 квітня в Україні зафіксовано 477 нових випадків коронавірусу, це на 101 випадок менше ніж учора (578). З 477 людей, що захворіли за останню добу, 28 дітей – (вчора 44), медиків – 90 (вчора 123). Одужали – 96, померли – шість (вчора 13). Загалом хворих – 7647, померли – 193, одужали – 601.Загалом в Україні коронавірусом захворіли 1458 медиків.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: