З часу катастрофи літака МАУ в Ірані пройшло 100 днів: міжнародна група оприлюднила заяву

З часу катастрофи літака МАУ в Ірані пройшло 100 днів: міжнародна група оприлюднила заяву

Катастрофа лайнера Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ сталась 8 січня в Ірані

Члени координаційної групи запевнили, що продовжують розслідування

Виповнюється 100 днів з моменту трагедії рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України. 8 січня ракета земля-повітря збила український літак у небі над Тегераном. Загинули 176 людей.

Держави-учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи рейсу МАУ PS752 – Україна, Канада, Швеція, Афганістан та Сполучене Королівство – оприлюднили спільну заяву. Про це повідомляє пресслужба міністерства закордонних справ України.

«Виповнюється 100 днів з моменту трагедії рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України: 176 осіб безневинно загинули, коли 8 січня ракета земля-повітря збила їхній літак у небі над Тегераном (Іран).  Ми надалі подумки із родинами жертв. Користуючись нагодою, члени координаційної групи хотіли би запевнити родини та близьких жертв, що наша група міністрів продовжує спільно працювати, відстоюючи повну відповідальність, прозорість, справедливість і компенсації, а також повне, незалежне і прозоре розслідування, аби допомогти родинам та близьким подолати горе, яке вони надалі переживають», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, український лайнер, що летів з Тегерана до Києва, розбився біля тегеранського аеропорту 8 січня 2020 року.

На борту літака МАУ рейсу PS752, що зазнав катастрофи в Ірані, були 11 українців - 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири.

Серед 176 загиблих у авіакатастрофі більшість були громадянами Ірану.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: