Волинець розкритикував популістів, які виступають за зниження ціни українського вугілля

 Волинець розкритикував популістів, які виступають за зниження ціни українського вугілля

«В України вибір тільки один – зараз платити ринкову вартість за своє вугілля, або завтра повністю його імпортувати за тією ж ринковою ціною», - вважає голова Незалежної профспілки гірників

Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників, жорстко розкритикував політиків та експертів, які виступають за зниження ціни на українське вугілля. Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook, коментуючи депутатські слухання з проблем вугільної галузі.

«Цікаво, що популісти, які чи не щодня з екранів телевізорів розповідають байки про «дешеве» українське вугілля, цей захід проігнорували. Мабуть знали, що в залі будуть представники шахтарських профспілок, які можуть відверто, по-чоловічому відповісти на некомпетентні заяви про «неякісне»  українське вугілля, що має, на їхню думку, коштувати копійки. А для більшої наочності могли б цих «експертів» запросити на шахту попрацювати у вибої хоча б з годину. Тоді таким «економістам» ціна українського вугілля не здавалася б завищеною».

За словами Волинця, в України немає вибору – купувати українське вугілля за ринковою ціною, чи за адміністративно заниженою. «Вибір тільки один – зараз платити ринкову вартість за своє вугілля, або завтра повністю його імпортувати за тією ж ринковою ціною. Тільки у такому випадку зарплати ми будемо платити уже не своїм, а іноземним шахтарям», - підкреслив він.

Голова профспілок також зазначив, що, нажаль, зрозумілих відповідей на питання про погашення заборгованості із зарплати шахтарям надано не було. «Ми знову почули безкінечні «відмазки» міністра Ігоря Насалика, який ніяк не може забезпечити надання ухваленої законом фінансової допомоги державним шахтам», - каже Михайло Волинець.

Нагадаємо, минулого тижня у Верховній Раді пройшли комітетські слухання з питань розвитку вугільної галузі. Депутати, експерти та чиновники дійшли висновку, що імпорт вугілля є тимчасовою мірою, Україні необхідно активно нарощувати видобуток власного вугілля. Для цього потрібно, аби його ціна була ринковою. Ринкову ціну забезпечує прив’язка до європейських індексів та світових цін (формула Роттердам+)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: