Через масові звернення у Центрах зайнятості колапс. Вони завалені заявами

Через масові звернення у Центрах зайнятості колапс. Вони завалені заявами
За місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро

Люди безрезультатно чекають на відповідь Центру зайнятості не маючи ні роботи, ні статусу безробітного

За місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро. Стати на облік у центрі зайнятості, аби отримати виплату, дуже складно.

У соцмережах та на форумах сотні коментарів незадоволених клієнтів Центру зайнятості. Скаржаться на затримку із виплатами. Втім, у держслужбі запевняють: «ситуація під контролем, гроші дадуть усім».

Та отримати статус безробітного теж непросто. З одного боку - взяття на облік в Центрах зайнятості спростили, подати заяву можна через інтернет, навіть копії документів тут не потрібні.

Тетяна Говорун, начальник відділу з працевлаштування Київського міського центру зайнятості, пояснила, які особи не отримають статус «безробітного».

«Щодо тих даних, які зазначає особа - вона несе персональну відповідальність за подані дані, якщо ці дані не відповідають даним Пенсійного фонду, чи даним отриманих з податкової чи з інших державних установ - такі особи не отримують статус «безробітного», - пояснила Говорун.

Можна подати заяву й у паперовому вигляді. Втім, через масові звернення - у Центрах колапс. Вони завалені заявами.

Так, наприклад, в одній столичній філії служби зайнятості за день обробляють місячну норму. Відтак, люди безрезультатно чекають на відповідь не маючи ні роботи, ні статусу безробітного.

Офіційно в Україні 400 тисяч безробітних. Та насправді їх близько двох мільйонів. Хтось намагається знайти роботу через рекрутингові агенції. А ще - сотні тисяч українців чекають на відкриття кордонів. Заробітчани, яких на Батьківщину повернув карантин, за першої ж нагоди готові знову прямувати в Європу.

За прогнозами Міністерства економіки, кількість офіційних звільнень збільшуватиметься. Хоча вже зараз рівень безробіття в Україні найвищий за останні 15 років.

Нагадаємо, за місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: