За місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро

За місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро
Кількість зареєстрованих безробітних в Україні збільшується

Уряд на наступному засіданні розгляне проєкт щодо затвердження порядку фінансування допомоги з тимчасового безробіття

Кількість офіційно зареєстрованих в Україні безробітних зросла майже в 10 разів у порівнянні з показником до введення загальнонаціонального карантину.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Кількість зареєстрованих безробітних збільшується і різко зросла, майже в 10 разів у порівнянні з тією кількістю, яка була в дні перед введенням карантину», – сказав він.

Як додав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко, на наступне засідання уряду буде винесено проєкт щодо затвердження порядку фінансування допомоги з тимчасового безробіття.

Зазначимо, що найбільша чисельність безробітних під час карантину спостерігається в Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Полтавській і Львівській областях.

Напередодні президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков заявив, що в Україні за місяць карантину кількість безробітних зросла на 1-1,3 млн та становить 2,5-2,8 мільйонів людей. 

«За оцінками Торгово-промислової палати України, рівень безробіття сьогодні становить 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останні 15 років», - підкреслив Чижиков.

«У першу чергу роботу втратили ті, хто неформально працював у галузях, діяльність яких було зупинено на час карантину - це близько 1 млн людей. Всього в «зупинених» галузях працювали близько 4 млн людей. Також в більшості випадків роботу втратили ті працівники, які не змогли добиратись на роботу через зупинку пасажирського сполучення», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в Україні на ринку праці зникли майже всі нові вакансії.

Держслужба зайнятості спростила реєстрацію безробітних.

Нагадаємо, напередодні Міжнародний валютний фонд повідомив, що очікує на падіння економіки України на 7,7%. Для того, аби скоротити зростання безробіття, в уряді ухвалили рішення кредитувати малих підприємців під 0% річних для рефінансування їхніх кредитів у банках.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: