Глава Мінфіну заявив, що Україна досягла значних результатів у виконанні структурних маяків МВФ

Глава Мінфіну заявив, що Україна досягла значних результатів у виконанні структурних маяків МВФ
Переговори дозволили узгодити позиції України та МВФ щодо низки питань
Фото з відкритих джерел

Представники МВФ відзначили прогрес України в проведенні реформ, необхідних для продовження програми співпраці

Під час робочого візиту до США міністр фінансів України Сергій Марченко провів ряд зустрічей з представниками МВФ для обговорення подальшої співпраці. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Переговори відбулись з директором Європейського департаменту Альфредом Камером, виконавчим директором МВФ Полом Гілберсом, главою місії МВФ в Україні Іванною Владковою-Голлар, постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном та іншими представниками команди МВФ.

Переговори дозволили узгодити позиції обох сторін з ряду питань, зокрема щодо антикорупційної реформи, реформи корпоративного управління та питання незалежності НАБУ.

Марченко зазначив, що Україна досягла значних результатів у виконанні структурних маяків МВФ. Він наголосив, що Верховна Рада України у короткий термін ухвалила ряд законопроєктів, необхідних для продовження програми співпраці з МВФ.

«Підтримка МВФ є дуже важливою для України. І я вдячний за підтримку у проведенні реформ. Економічна ситуація в країні покращується, але для забезпечення макроекономічною стабільності Україні надзвичайно важливо бути у програмі співпраці з МВФ», – наголосив Марченко.

Однак експерти МВФ зазначили, що рішення КСУ призвели до відкату антикорупційних зусиль, що потребує відповідної реакції з боку української влади.

Сторони домовились про тісну комунікацію та спільну роботу для можливості досягнення Staff level agreement у найближчий час.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна має закрити три головні питання, щоб про продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом та отримати наступний транш. Вимоги стосуються НАЗК, НАБУ та Вищої ради правосуддя.

Як писав «Главком», Міжнародний валютний фонд очікує від України більшого прогресу для отримання нашою країною другого траншу в рамках програми stand-by. Про це заявив представник МВФ Джеррі Райс 10 червня.

«Деякого прогресу досягнуто, але для завершення першого перегляду необхідно більше», – сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: