Метінвест побудує кисневий комплекс в Маріуполі

Метінвест побудує кисневий комплекс в Маріуполі
Група Метінвест підписала контракт зі світовим лідером в області виробництва і постачання газів, технологій і послуг для промисловості та охорони здоров'я Air Liquide

Загальні інвестиції в будівництво комплексу складуть $78,3 млн США

На Маріупольському металургійному комбінаті (ММК) імені Ілліча побудують найсучаснішу повітророзподільну установку в Україні. Комплекс забезпечить потреби комбінату в кисні, необхідному для виробництва чавуну.

У запуску проекту взяли участь президент України Володимир Зеленський, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, мер Маріуполя Вадим Бойченко, віце-президент з операційного блоку Air Liquide Ласад Джауані і генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Загальні інвестиції в будівництво комплексу складуть $78,3 млн США. Під проект залучено фінансування державного експортно-кредитного агентства Франції (Bpifrance Assurance Export).

Потужність повітророзподільчої установки складе 25 тисяч кубометрів кисню на годину. Інфраструктура комплексу включає станцію газифікації зі сховищем рідкого кисню, випарником і двома насосами. Автоматизована установка дозволить знизити витрату енергоресурсів на 20%.

Устаткування для проекту поставить Air Liquide, а реалізований він буде фахівцями «Метінвест Інжиніринг» і ММК імені Ілліча. На час будівництва буде створена тисяча додаткових робочих місць. Ввести комплекс в експлуатацію планується до кінця 2021 року.

Підписання контракту відбувалося на майданчику сталеливарного комплексу МБЛЗ №4, запущеного в березні. Розроблений з урахуванням новітніх технологій і дотриманням європейських екологічних стандартів, він став наймасштабнішим об'єктом промислового будівництва за роки незалежності України. Проект обійшовся Метінвесту в $150 млн США, а обладнання для нього поставила австрійська компанія Primetals Technologies, світовий лідер в області рішень для металургійних підприємств.

Президент України Володимир Зеленський:

- Я хочу подякувати Ізабель Дюмон, наших французьких партнерів за віру в стабільність України, в те, що ми вільне демократичне держава. Ми можемо говорити про великих інвестиційних проектах в Україні. Сьогоднішній сигнал - це дуже важливий сигнал для всього світу, що всім країнам нема чого боятися. Це важливий інвестпроект для України і для Маріуполя. Те, що показало нам сьогодні це прекрасне підприємство, доводить - у нас прекрасна країна і гідні люди.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон:

- Участь французької компанії в цьому проекті Групи Метінвест демонструє нашу віру в можливості міста. Маріуполь стає все більш і більш привабливим, незважаючи на вплив конфлікту на Донбасі. Оновлення металургійного комплексу, інвестиції в промисловість будуть надавати нових сил Маріуполю, розвивати робочі місця в місті. А це значить - зміцнювати територіальну цілісність України. Ми впевнені: Україна і Франція і надалі будуть йти вперед до нових цілей і звершень.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков:

- Ми модернізуємо не тільки основне виробництво, але і допоміжну інфраструктуру. Останній раз подібний проект був реалізований ще в докризовому 2007 році. Вперше за 12 років ми побудуємо виробничий комплекс своїми силами. Компанія Air Liquide - наш давній партнер, який виробляє найсучасніше обладнання. Під проект вдалося залучити закордонне фінансування. Все це говорить про те, що Метінвесту довіряють. А зараз дуже вдалий час, щоб зробити українську металургію конкурентоспроможною на світовому ринку.

Віце-президент з операційного блоку Air Liquide Engineering & Construction France Ласад Джауані:

- Ми раді, що Метінвест вибрав нас для цього проекту. Новий контракт підтверджує нашу здатність надавати передові інженерні рішення, які є безпечними, надійними і високоефективними для наших клієнтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: