На митниці відбудеться розслідування інциденту щодо можливого хабарництва

На митниці відбудеться розслідування інциденту щодо можливого хабарництва
Директор департаменту ризиків Державної митної служби України Олександр Щуцький

«Ніхто не читає позитивні історії, всіх цікавить тільки негатив», – зазначає Олександр Щуцький

Медіа-війни сьогодні - найсильніший механізм у протидії проведення реформи митної служби.

Про це заявив директор департаменту ризиків Державної митної служби України Олександр Щуцький в інтерв'ю РБК-Україна.

«Контрабанда зараз інша, вона вийшла на інший рівень. Вони не відстрілюються, як в 90-х, зараз це переросло в медіа-війни, намагаючись знищити ворога будь-якими шляхами. Тобто певні структури, пов'язані з контрабандними схемами, яким ми «наступили на горло», намагаються таким чином зробити нас більш поступливими», – вважає Олександр Щуцький.

Він також прокоментував ситуацію із затриманням минулого тижня співробітника Волинської митниці та вилученні у нього великої суми грошей. У ЗМІ повідомлялося, що гроші могли призначатися центральному апарату митниці, зокрема, Щуцькому.

«Цілком очевидно, що це маячня і якихось підтверджень цьому немає і бути не може. Але я розумію, чому це підхоплює преса – ніхто не читає позитивні історії, всіх цікавить тільки негатив», – зазначає він.

На його думку, до поширення цієї неправдивої інформації можуть бути причетні кілька груп контрабандистів, всі ті, кому не вигідно, щоб департамент ризиків по них працював.

«У будь-якому випадку ці або інші атаки ні до чого не приведуть. Митниця продовжить займатися мінімізацією ризиків, зменшенням «ручного» впливу і людського фактора, щоб в майбутньому не потрібні були департаменти ризиків, контрабанди та інші, а система сама автоматично спрацьовувала на нетипові маршрути або операції», – заявив Митник.

Водночас для уникнення будь-яких спекуляцій навколо цієї, Щуцький вирішив написати листа на керівника митної служби Павла Рябикіна з проханням провести службове розслідування за даним фактом і на час, поки буде йти розгляд, звільнити його з посади директора Департаменту.

«Рябикін моє прохання підтримав і з 9 червня я тимчасово відсторонений. Я вважаю, що в ситуації, що склалася – це єдиний спосіб зупинити поширення абсолютно надуманих спекуляцій», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили масштабні зловживання службовими особами Волинської митниці Державної митної служби України. Під час обшуку у начальника одного з митних постів вилучили 704,3 тис.доларів США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: