Парубій пояснив, чому в Україні підвищили ціни на газ

Парубій пояснив, чому в Україні підвищили ціни на газ

Спікер Верховної Ради зазначив, що на шляху до майбутньої України необхідно приймати «відповідальні державні рішення»

Підвищення тарифів на газ - рішення неминуче, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду.

Про це йдеться в заяві голови Верховної Ради України Андрій Парубія, оприлюдненій на сайті парламенту в суботу.

За його словами, це рішення необхідно для недопущення в Україні економічної кризи.

Парубій зазначив, що на шляху до майбутньої могутньої, багатої, сучасної України, де українці житимуть гідно, вільно і в безпеці, необхідно приймати відповідальні державні рішення.

 «Іноді ці рішення не є і не можуть бути популярними. Але справжні керівники-державники, ясно усвідомлюючи втрату особистої популярності, коли це необхідно, їх приймають», - додав він.

Голова Ради вважає, що велика проблема нашої країни в тому, що популісти минулого завели Україну в дуже важкі економічні обставини.

«Такі ж, часом шокові, реформи на своєму шляху в розвинену Європу здійснювали і в Польщі, і в Чехії, і в Словаччині, і в Угорщині, після розвалу Радянського Союзу. Ми знаємо, який зараз рівень життя в цих країнах», - підкреслив Парубій.

Глава парламенту висловив переконання, що система субсидій, розроблена урядом, надасть реальний економічний захист кожній українській сім'ї, яка цього потребує.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у п’ятницю, 19 жовтня, провів позачергове засідання уряду, на якому прем'єр-міністр Володимир Гройсман, як і прогнозував «Главком», заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%.

Гройсман також пообіцяв, що «Нафтогаз» скерує до держбюджету 90% свого прибутку.

Після цього рішення було оголошено, що Україна домовилася з МВФ про нову програму stand-by.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: