Рада підтримала спецпроцедуру розгляду «антиколомойського» закону

Рада підтримала спецпроцедуру розгляду «антиколомойського» закону
«За» проголосувало 225 депутатів

Спецпроцедура допоможе комітету та парламенту в полегшеному режимі розглянути 16 тис. правок

Верховна Рада сьогодні, 30 квітня, на позачерговому засіданні схвалила спеціальну процедуру розгляду закону про неповернення націоналізованих банків колишнім власникам.

«За» проголосувало 225 депутатів.

Варто зазначити, що спецпроцедура допоможе комітету та парламенту в полегшеному режимі розглянути 16 тис. правок, які були до нього подані до другого читання.

«Ухваленню спецпрцедури передувала довга полеміка між головою Верховної Ради Дмитром Разумковим та головою фракції «Європейська солідарність» Петром Порошенком, який увійшов до президії, а представники партії заблокували трибуну», - інформує «Главком».

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

До слова, Фінансовий комітет Ради рекомендував нардепам ухвалити «антиколомойський» закон

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна вважає, що представники монобільшості навмисно затягують розгляд поправок до, так званого «антиколомойського закону». 

Нагадаємо, що голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев підписав листа до Міжнародного валютного фонду із запрошенням долучитися до обговорення законопроєкту про банки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: