«Антиколомойський» закон: нардепи запросили до Ради представників МВФ

«Антиколомойський» закон: нардепи запросили до Ради представників МВФ
У парламенту продовжують розгляд правок до законопроєкту про банки

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики направив лист до МВФ із запрошенням приєднатися до обговорення законопроєкту про банки

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев підписав листа до Міжнародного валютного фонду із запрошенням долучитися до обговорення законопроєкту про банки.

Про це йдеться на сайті Ради.

«На початку засідання голова комітету Данило Гетманцев поінформував, що за ініціативою членів комітету підписав листа до Міжнародного валютного фонду із запрошенням його представників долучитися до обговорення законопроєкту», - зазначили у пресслужбі.

Як відомо, 24 квітня Рада не розглядатиме «антиколомойський» закон: не встигають опрацювати правки. Комітет Ради розглянув 94% правок до «антиколомойського» законопроєкту: засідання проводяться в онлайн-режимі.

У середу Комітет Ради розглянув майже шість тисяч правок до «антиколомойського» законопроєкту.

21 квітня парламентський комітет взявся за розгляд правок до «антиколомойського» закону. Тоді Комітет розглянув майже 2,5 тисячі правок і пішов на перерву до 22 квітня.

Правки до «антиколомойського» законопроєкту розглядають блоками. Понад 16 тисяч правок, що подали до законопроєкту, звели в одну таблицю. Після цього на підкомітеті з питань фінансів усі правки до законопроєкту розбили на 63 абзаци. Раді будуть пропонувати проголосувати за кожен абзац, а не за кожну правку.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Натомість у «Слузі народу» придумали, як обійти 6 тисяч правок до «актиколомойського» закону. 

16 квітня парламент ухвалив зміни до закону про регламент для протидії зловживанням народними депутатами своїми правами в ході законодавчої процедури. Цими змінами спрощено розгляд законопроєктів, до яких подали більш ніж 1000 правок. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: