Тариф на електрику для бідних. Порошенко пояснив, яку аферу провернула влада

Тариф на електрику для бідних. Порошенко пояснив, яку аферу провернула влада
Уряд напередодні зменшив тариф на електроенергію, але не для усіх
Колаж: poltava.to

«Виходить, що піднявши ціни з 90 коп. до 1,44 грн – на 50%, – вони кажуть: «так ми ж знижуємо», обурюється Порошенко

Влада у 2020 році скасувала пільговий тариф на електроенергію для тих, хто споживає до 100 кВт·год, піднявши його з 0,9 до 1,68 грн. А тепер заявляє про «зниження» до 1,44 грн. Це обман людей і знущання з тих, хто намагався заощаджувати – перш за все пенсіонерів та малозабезпечених громадян. Про це заявив журналістам в Ужгороді п’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко.

«Ціна за електроенергію складала 90 копійок для тих, хто має споживання менше 100 кВт·год на місяць, і 1,68 грн – для тих, хто більше. Вони у 2020 році скасували ціну 90 копійок і поставили 1,68 грн. Забули всі свої брехливі обіцянки і заяви про «тарифний геноцид», – нагадав Порошенко.

«Що трапилось зараз? Вони підняли з 90 коп. до 1,68 грн. Буквально вчора ми бачимо, що на перші 250 кВт·год вони «знижують» з 1,68 грн. до 1,44 грн. І виходить, що піднявши ціни з 90 коп. до 1,44 грн – на 50%, – вони кажуть: «так ми ж знижуємо». Це абсолютно брехлива, непорядна поведінка по відношенню до найменш захищених верств населення», – наголошує Порошенко.

Він зазначив, що необхідно терміново збільшити в Державному бюджеті фінансування субсидій.

«При нас було сім мільйонів домогосподарств які отримували субсидії. Зараз субсидії отримують менше три мільйонів. Чотири мільйони домогосподарств або 10-12 мільйонів українців позбавлені соціального захисту у вигляді системи субсидій, яку запровадила моя команда. І в бюджеті коштів на субсидії передбачено втричі менше. Вже до липня 90% фонду на субсидії вони «з’їли», – зауважує Порошенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів знизив тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт·год, до 1,44 грн за кВт (з нинішніх 1,68 грн). Нові правила запрацюють з 1 жовтня.

Водночас для тих українських сімей, які споживають понад 250 кВт·год на місяць, тарифи залишаються без змін.

За даними Державної служби статистики, середня платіжка за електроенергію в Україні не перевищує 10% всіх витрат домогосподарств на оплату житлово-комунальних послуг. 80% займає плата за послуги централізованого опалення та природний газ.

Також відомо, що Міненерго хоче зменшити витрати на ремонти електромереж на 60% заради зниження тарифу.

Також днями «Нафтогаз» запустив тарифний план «Комфортний сезон». Особливостями тарифу є необхідність платити за газ рівномірними частинами щомісяця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: