Україна готова продати 44 родовища газу через електронні аукціони

Україна готова продати 44 родовища газу через електронні аукціони
Видобуток газу в Україні

Такий крок дозволить Україні відмовитись від імпорту газу, і як наслідок знизити ціни на газ, заявив Володимир Гройсман

Кабінет міністрів сьогодні, 26 липня, на засіданні затвердив механізм продажу спеціальних дозволів на користування надрами через електронні торги.

За словами заступника міністра екології та природних ресурсів Віктора Вакараша, система буде працювати в системі он-лайн часу, і завдяки їй вдасться скоротити строки звернення до Державної служби геології і надр та узгодження в місцевих і центральних органах влади.

«Сподіваємося, що перші аукціони почнуться найближчим часом і будуть проведені протягом п'яти-шести місяців», - додав Вакараш.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман уточнив, що уряд готовий виставити на електронні аукціони 44 земельних ділянки із запасами 150 млрд кубометрів газу.

«Завдання наше чітке: відкрити всі геодані про надра, надати можливість через прозорі аукціони приходити українському та світовому бізнесу добувати український газ, щоб ми взагалі відмовились від імпорту. Як тільки відмовимось від імпорту, одразу рішуче знизимо ціни на газ, і не будемо знаходитись під впливом світової кон'юнктури цін на газ», - заявив Гройсман.

Це дозволило б Україні відмовитись від імпорту і знизити ціни на газ, підсумував прем'єр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: