В окупованому Севастополі за останні шість років населення зросло на 80% – Мінреінтеграції

В окупованому Севастополі за останні шість років населення зросло на 80% – Мінреінтеграції
Станом на 1 січня 2014 року населення Севастополя становило 393 тис. осіб

Голова російської окупаційної адміністрації в Севастополі Михайло Развозжаєв повідомив, що, «згідно з аналізом споживання води та хліба», у місті проживає 700 тис. осіб

В окупованому Росією кримському місті Севастополь зросла реальна кількість населення. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у зведенні основних тенденцій за квітень.

У відомстві зазначили, що наприкінці квітня голова російської окупаційної адміністрації в Севастополі Михайло Развозжаєв повідомив, що, «згідно з аналізом споживання води та хліба», у місті проживає 700 тис. осіб.

Водночас станом на 1 січня 2014 року населення Севастополя становило 393 тис. осіб. У російській службі статистики стверджували, що станом на 1 січня 2020 року в Севастополі офіційно проживає 450 тис. осіб.

«Вказані відомості свідчать, що за шість років окупації номінальне населення Севастополя зросло на 15%, а реальне – майже на 80%. Значна частина нових жителів – це військовослужбовці окупаційного контингенту, співробітники силових органів РФ та члени їхніх родин», – ідеться в повідомленні Мінреінтеграції.

У міністерстві підкреслили, що з урахуванням виїзду з Севастополя українців, які не сприйняли російської окупації, «йдеться про свідому істотну заміну населення державою-окупантом, що є порушенням міжнародного гуманітарного права і прирівнюється до військового злочину».

Як повідомлялося у середині квітня, перший пацієнт з коронавірусом в окупованому Севастополі став фактично інвалідом.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: