Боротьба за музей: Катя Чілі співала і помолилася на Поштовій (фото, відео)

Боротьба за музей: Катя Чілі співала і помолилася на Поштовій (фото, відео)
Концерт на підтримку створення музею на Поштовій площі
Фото: Інформатор

Активісти разом з музичними колективами закликали чиновників прийняти рішення про створення музею на Поштовій площі

У понеділок, 2 липня, на Поштовій площі відбувся безкоштовний концерт на підтримку створення музею. Разом з фольклорним колективом виступила Катя Чілі.

Активісти разом з музичними колективами закликали чиновників прийняти рішення про створення музею на Поштовій площі. Про це повідомляє Інформатор.

Всіх жителів столиці запрошували послухати душевну і зворушливу музику, а також підтримати створення музею. Захід на Поштовій площі організували, щоб звернути увагу громадськості до питання про збереження унікальних пам'яток археології стародавнього Києва.

Закінчився концерт молитвою, яку заспівала Катя Чілі разом з хором парафії святого Архистратига Михаїла з музею під відкритим небом в Пирогово. До молитви приєдналися кілька десятків людей.

Про унікальні знахідки часів Київської Русі на Поштовій площі стало відомо ще в 2015 році. За три роки робіт з реконструкції площі та розкопок археологи докопалися до 12 століття. На місці знайшли цілу вулицю часів Київської Русі. У зв'язку з цим жителі Києва вимагають побудувати музей на площі, там же розмістити і артефакти. Однак чиновники планували побудувати на цьому місці торговий центр. Через це почався конфлікт.

Співачка Катя Чілі вже не вперше бере участь в акціях за створення музею на Поштовій площі. Раніше вона вже виступала проти забудовників. Організовує подібні акції Аннабелла Моріна, яка, до слова, вже 12 днів голодує, щоб відстояти право на існування музею.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: