Бульвар Дружби народів може отримати ім’я Франка

Бульвар Дружби народів може отримати ім’я Франка
Бульвар Дружби народів

Питання перейменування бульвару Дружби народів вже знаходиться на розгляді у профільній комісії Київради

Громадська організація «Громадська ініціатива зведення пам'ятника Івану Франку в Києва» на чолі з Павлом Павличком ініціює перейменування бульвару Дружби народів.

Про це KV стало відомо із засідання постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту, яке відбулося 11 липня 2018 року.

Павличко заявив, що «бульвар Дружби народів є символом більшовицького, комуністичного правління, в той час, як Іван Франко в своїх політичних документах громив ідеї марксистської економіки і комунізму, відкриваючи українцям світову культуру і політику».

«Якщо Шевченко розбудив нас, то Франко виховав нашу націю як європейськ», - резюмував Павличко.

Член комісії Вадим Васильчук (фракція «Об'єднання «Самопоміч») сказав, що для виходу Києва на новий стандарт, «ми повинні або вкладати в такі назви як «Дружба народів» новий зміст або давати міським місцевостям повністю нові назви».

Глава комісії Ганна Старостенко (фракція «Солідарність») повідомила, що питання перейменування бульвару Дружби народів вже знаходиться на розгляді в постійній комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Нагадаємо, з 2014 року в Києві перейменовані 209 вулиць. На заміну табличок потрібні 800 тис. гривень, але де їх брати - поки незрозуміло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: