Декомунізація у Києві забуксувала: немає коштів на заміну будинкових табличок

Декомунізація у Києві забуксувала: немає коштів на заміну будинкових табличок

На заміну будинкових табличок необхідно близько 800 тис. гривень

На четвертому році інтенсивної декомунізації вулиць столиці (перейменовано 209 об'єктів), з'ясувалося, що чиновники не встигли визначитися з джерелами фінансування заміни будинкових покажчиків. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради Олександр Пабат.

За його словами, в цілому по Києву потрібна заміна 1337 будинкових табличок орієнтовною вартістю близько 800 тис. грн. «Але процес виробництва і монтажу покажчиків нового формату не може бути запущений. По-перше, досі не зрозумілі джерела фінансування ренеймінгу, по-друге, необхідні правки в розпорядження міської адміністрації від 2011 року «Про затвердження єдиних зразків будинкових покажчиків з найменуванням вулиці (проспекту) і номером будинку в Києві», - зазначив Пабат.

18_26

19_12

На думку Пабата, столичні чиновники «кульгають і на логіку, і на логістику».

«Наприклад, для «позбавленої совкового минулого» вулиці ім. В.Покотила (колишня Картвелішвілі) на Борщагівці актуальні багато з колишніх проблем - перебої з гарячим водопостачанням, відсутність зовнішнього освітлення, висока статистика правопорушень. Віднедавна додалася ще одна - топонімічного характеру, через те, що вулиця вже перейменована, але мало що про це свідчить», - сказав депутат.

Нагадаємо, 13 червня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати погодили перейменування ще 10 вулиць, провулків та площі у столиці. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: