Чорнобильська зона у вогні: пожежі не вщухають у чотирьох лісництвах

Чорнобильська зона у вогні: пожежі не вщухають у чотирьох лісництвах

13 квітня авіацією скинуто понад 500 тонн води

Станом на 7 годину ранку 14 квітня, у Чорнобильській зоні підрозділами ДСНС надається допомога Державному агентству України з управління зоною відчуження у гасінні пожеж на території Корогодського, Детятківського, Паришівського та Денисовецького лісництв.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Спостерігається горіння трав’яного настилу та лісової підстилки окремими осередками.

До гасіння пожеж залучено 415 чоловік та 98 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки АН-32П та 3 вертольоти ДСНС. Авіацією 13 квітня здійснено 227 скиди – 538 т води.

Державне агентство України з управління зоною відчуження повідомляє, що у зоні відчуження спостерігаються верхові пожежі.

«О 18.45 надійшла інформація, що в с. Розсоха триває верхова пожежа, що прийшла з с. Старі Соколи. Також, верхова пожежа спостерігається у р-н. с. Крива гора, що на лівому березі Прип'яті. Пожежу, яка була між ставом - охолоджувачем та річкою Прип'ять погасили. Також, погасили вогонь, який дійшов до відкритого розпридільчого пристрою», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський викликав до себе керівника ДСНС  із доповіддю про масштабні пожежі в Чорнобильській зоні.

Варто зазначити, що у понеділок ввечері у Чорнобильській зоні, де десятий день гасили пожежу, пішов дощ. Однак прогнозувати, коли вдасться побороти вогонь, наразі зарано.

Також інспектори з ядерної безпеки перевірили об’єкти ЧАЕС.

Як відомо, у ДСНС божаться, що пожежа під Чорнобилем не несе загрози для атомної електростанції.

Раніше директор Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив, що пожежа в Чорнобильській зоні знаходиться в двох кілометрах від сховищ з високоактивними радіоактивними відходами. За його словами, вогонь добрався до Прип'яті.

Як повідомлялось, пожежа у Чорнобильській зоні вже дісталася території біля 5 енергоблоку ЧАЕС.

У мережі з'явилося відео, як коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: