У ДСНС божаться, що пожежа під Чорнобилем не несе загрози для атомної електростанції

У ДСНС божаться, що пожежа під Чорнобилем не несе загрози для атомної електростанції

У ДСНС все ж визнають, що пожежа є складною

Загрози для атомної електростанції, сховища відпрацьованого палива та інших критичних об’єктів у Зоні відчуження немає, запевняють у ДСНС

Пожежа у Чорнобильській зоні не несе загрози для атомної електростанції, сховища відпрацьованого ядерного палива та інших критичних об’єктів.

Про це повідомляє ДСНС України в Facebook.

«У наш час тотального інформаційного шуму дуже просто загубитися в трьох соснах, вірніше «трьох фейках», мета яких – посилити напругу, здійняти, як то кажуть, хайп, посіяти сум’яття у нашому, і без того, знервованому і дезорієнтованому пандемією суспільстві. Тому, друзі, до вас велике прохання – критично ставтеся до всього, що ви читаєте і про пожежі у Зоні відчуження. Можемо сказати головне - загрози для атомної електростанції, сховища відпрацьованого палива та інших критичних об’єктів у Зоні відчуження немає», - йдеться у повідомленні.

У ДСНС визнають, що пожежа є складною, але над її ліквідацією працюють 310 рятувальників, близько 60 одиниць техніки, у тому числі – три літаки і три вертольоти, які здійснили вже сотні вильотів і скинули 460 тонн води. Радіаційний фон у столиці та області у межах норми.

«Тому, повторимо – не розганяйте зраду, будь ласка! Не заважайте – своїми неврівноваженими, апокаліптичними дописами, джерелом інформації для яких зазичай є «сарафанне радіо» – працювати нашим хлопцям. Повірте, єдина наша мрія і мета – зупинити вогонь і ліквідувати пожежу. І ми робимо все залежне від нас, щоб так і сталося якомога швидше», - резюмували у ДСНС.

У Авакова також запевняють, що пожежа в Чорнобильській зоні не досягне сховищ ядерних відходів.

Раніше директор Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив, що пожежа в Чорнобильській зоні знаходиться в двох кілометрах від сховищ з високоактивними радіоактивними відходами. За його словами, вогонь добрався до Прип'яті.

Як повідомлялось, пожежа у Чорнобильській зоні вже дісталася території біля 5 енергоблоку ЧАЕС.

У мережі з'явилося відео, як коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

Поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС. 8 квітня палію оголошено підозру.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: