ДТЕК «Київські електромережі» відновив електропостачання у центрі столиці

ДТЕК «Київські електромережі» відновив електропостачання у центрі столиці
Аварія в колекторній зачепила 17 ліній, - ДТЕК

Станом на 12:58 співробітники ДТЕК поновили електропостачання у всіх 80 будівлях, - пресслужба

Співробітники ДТЕК «Київські електромережі» менше ніж за 3 години ліквідували складну аварію, що сталася в кабельному колекторі на вулиці Хрещатик.

Як повідомляє пресслужба, станом на 10:45 енергетики повернули світло у 69 будинків із 80 знеструмленних, станом на 12:58 – електропостачання поновили у всіх будівлях.

«Ця аварія в колекторній зачепила 17 ліній. Нам вдалося підключити більшість споживачів до резервного живлення і повернути в їх домівки світло усього за три години», - повідомив генеральний директор ДТЕК «Київські електромережі» Маріс Куніцкіс.

Він додав, що лінії, які були пошкоджені через аварію, живлять велику кількість клієнтів першої та другої категорії – споживачів, яким гарантовано безперебійне постачання електроенергії. Роботу ускладнювало також те, що пожежа поширювалась надзвичайно швидко. Тому енергетики вимушені були постійно відключати нові кабелі з різних підстанцій.

Наразі ДТЕК «Київські електромережі» відновив електропостачання 80 будівель, знеструмлених в результаті загоряння в колекторі, що експлуатується міськими комунальними службами. Підключено до дизельних генераторів ДТЕК «Київські електромережі» будівлі ТРК «Київ», готель «Дніпро» та ТРЦ «Глобус», 2 будинки за адресою вул. Грушевского 4-А та 4-Б.

2_42

Енергетики зможуть приступити до обстеження та аварійно-відновлювальних робіт на постраждалих від пожежі кабельних лініях після того, як закінчаться основні роботи з ліквідації пожежі й вивітрювання підземного приміщення.

Як повідомлялося, 5 квітня у центрі Києва через підземну пожежу можуть знестурмити цілий район (відео). «О 8:40 загоряння в кабельному колекторі було локалізовано, а о 9:33 ліквідовано. Для ліквідації цієї надзвичайної ситуації задіяно 10 одиниць пожежної техніки і близько 40 осіб особового складу підрозділів ГУ ДСНС України в Києві», - йдеться в повідомленні рятувальників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: