Керівників компанії-забудовника судитимуть за несплату Києву земельного податку

Керівників компанії-забудовника судитимуть за несплату Києву земельного податку
Забудовник занизив річну орендну плату за землю 
Фото ілюстративне

Підприємство завдало бюджету Києва збитків на 9 млн грн

Прокурори Офісу генерального прокурора скерували до суду два обвинувальних акти стосовно керівників одного з підприємств, яке входить до групи компаній відомого забудовника, за фактом ухилення від сплати 9 млн грн земельного податку (ч. 2 ст. 212 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, керівники підприємства, які очолювали його у 2017–2018 роках, умисно занизили річну орендну плату за землю на території Дарницького району Києва у деклараціях із плати за землю. Таким чином підприємство завдало збитків бюджету Києва.

З метою відшкодування збитків прокурором також заявлено два цивільні позови.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалось слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Києві.

Офіс генпрокурора не вказує назву компанії-забудовника.

До слова, у старовинному будинку на вулиці Володимирській, 93, що раніше належала заможній міщанці Марії Станіславській, забудовник розібрав частину даху.

10 квітня 120-річний будинок Уткіна на вулиці Петлюри, 29 у Києві почали зносити. Замість колишнього прибуткового будинку збираються побудувати 26-поверховий ЖК «‎Апарт-готель Times».

20 квітня група невстановлених осіб розпочала демонтаж дореволюційної будівлі комплексу «Пивоварня Карла Шульца» (1881 р. побудови) на проспекті Голосіївському, 8.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: