Кличко – «Нафтогазу»: до рішення суду відключення киян від гарячої води – «це бандитський метод»

Кличко – «Нафтогазу»: до рішення суду відключення киян від гарячої води – «це бандитський метод»
Мер Києва Віталій Кличко

Кличко запевнив, що прийме будь-яке рішення суду у спорі з «Нафтогазом», але «дайте можливість забезпечити місто гарячою водою»

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про готовність міста до будь-якого рішення суду в спорі щодо боргів компанії «Київенерго» перед «Нафтогазом», але наголосив на тому, що гарячу воду в оселі киян треба повернути негайно.

«Ми приймемо будь-яке рішення суду, але до цього дайте нам можливість забезпечити киянам гарячу воду в квартири», – цитує Кличка прес-служба мера. 

Він також повідомив, що, наразі, місто звернулося до суду і виграло справу в першій інстанції щодо того чи зобов’язане місто погашати штрафи і пеню, які виникли в результаті господарської діяльності приватного підприємства.

«Суд може розтягнутися. Один, два, три чи чотири місяці. Ми готові прийняти будь-яке рішення суду. Ми відстоюємо нашу позицію. Наші юристи говорять, що ми абсолютно праві. Але у цей проміжок часу не шантажуйте місто! Дайте газ, щоб було тепло і гаряча вода. До рішення суду, відключення киян від гарячої води, - це бандитський метод!» – наголосив Кличко.

Нагадаємо, спір між Києвом та «Нафтогазом» дійшов до Верховного Суду.

Як відомо, Господарський суд Києва не задовольнив заяву енергокомпанії «Київенерго» про заміну боржника на комунальне підприємство «Київтеплоенерго» у справі про заборгованість за газ перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України».

Як повідомлялося, 20 липня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), своєю постановою встановила тарифи для КП «Київтеплоенерго» на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. 

Таким чином, на сьогодні КП «Київтеплоенерго» має усі необхідні дозволи та ліцензії для повноцінної роботи, і міська влада сподівається, що найближчим часом буде вирішене питання укладення угоди з НАК «Нафтогаз» для стабільного постачання послуг киянам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: