Кличко похвалив комунальників, які швидко навели лад у місті після стихії

Кличко похвалив комунальників, які швидко навели лад у місті після стихії
Наслідки негоди у Києві, 25 липня
Фото: Главком

За словами мера Києва, ефективність роботи муніципальної влади полягає в тому, на скільки швидко вона може впоратися з викликами стихії

Зусиллями комунальників наслідки стихії у столиці були опертивно ліквідовані. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба очільника столиці.

«Стихії відбуваються всюди. І ефективність роботи муніципальної влади полягає в тому, на скільки швидко вона може впоратися з такими викликами. У Києві негода повалила багато дерев, деякі бігборди, були підтоплення в місті. На наступний ранок усі наслідки потужної зливи були ліквідовані і місто приступило до звичного життя. З наслідками негоди комунальні служби столиці впоралися», - сказав Кличко. 

Він нагадав, що в окремих районах міста за декілька годин випала майже тримісячна норма опадів, тож значна частина зливових каналізацій не впоралася з таким обсягом води.

За словами мера, у столиці прокладено близько 800 кілометрів зливових каналізацій, більшу частину яких не ремонтували та не оновлювали десятиліттями. Кличко зауважив, що на ділянках більшості доріг, де здійснюють капітальні ремонти, зливову каналізацію відновлюють і там вона відповідає сучасним вимогам. Але в місті залишається велика частина старих комунікацій, які не можуть впоратися з таким аномальним потоком води, як це було 25 липня. Наразі міські служби визначають найпроблемніші ділянки, де буде замінено систему зливової каналізації.

«Уже виділені кошти. І я, як мер, беру зобов’язання перед мешканцями Лівобережки, що до кінця року ми зробимо там нову ливнівку, яка вирішуватиме цю проблему», - підкреслив Кличко.

Раніше «Главком» інформував, що найближчими днями погода суттєво не зміниться

Нагадаємо, через грозу і дощ у Києві 25 липня виявилися затопленими численні підземні переходи, були повалені дерева, зламані дахи гаражів. 

На вулиці Олени Теліги внаслідок сильної зливи частково обвалився насип під конструкцією шляхопроводу через вулицю Кирилівську.

Також аеропорт «Київ» перетворився на «річковий вокзал».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: