Кличко пояснив, чому столичні вулиці заливає окропом

Кличко пояснив, чому столичні вулиці заливає окропом
13 листопада через прорив труби на перетині вулиць Саксаганського та Шота Руставелі гаряча вода залила вулицю 

Кожного року з початком опалювального сезону виникає багато розривів труб

Тепломережі Києва зношені на 80%, бо більшість комунікацій були прокладені ще 20-40 років тому. Про це столичний голова Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«Столичні тепломережі зношені на 80%. Тому кожного року з початком опалювального сезону виникає багато розривів труб», - сказав Кличко.

Він зауважив, що за останніх півроку у Києві замінили близько 30 км комунікацій на найбільш аварійних ділянках теплових мереж. «Близько 30 кілометрів труб було замінено з літа. Але не забуватимемо, що це крапля в морі, бо більшість комунікацій були прокладені ще 20-40 років тому», - додав мер.

Він пояснив, що неможливо оновити в короткі терміни інфраструктуру, в яку десятки років не вкладалися кошти.

«Тих грошей, які сьогодні надходять до бюджетів міст, не вистачає, щоб швидко замінити всю інфраструктуру, яка дісталася нам у спадок у вкрай занедбаному стані. Така ситуація по всій Україні, коли десятками років кошти не вкладали й інфраструктура сьогодні в напіваварійному стані. Київ - не виключення, - наголосив Кличко. - Наше завдання – замінити максимальну кількість труб в наступні декілька років для того, щоб упередити аварії на тепломережах».

Нагадаємо, 13 листопада на перетині вулиць Шота Руставелі і Саксаганського близько 17-ї години сталася аварія. Прорвало трубу гарячого водопостачання діаметром 400 міліметрів. Через прорив частина асфальту провалилася, у яму «пішла» машина, по дорогах почали бігти річки з окропу. Відразу після події воду перекрили, але на проїжджій частині все ще залишався окріп. Рух по цій території перекрили на кілька годин. Утворився затор.

14 листопада комунальні служби ліквідували пошкодження тепломережі, проте виявили при цьому інші пошкодження, які можуть спричинити аварію.

15 листопада вранці стався прорив труби гарячого водопостачання на розі вулиць Васильківської і Ділової.

Мер Києва Віталій Кличко доручив якнайшвидше усунути аварії на тепломережах та інформувати киян про ремонтні роботи, які відбуваються, і коли буде тепло в оселях, де сьогодні немає опалення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: