Кличко розповів, як «Київенерго» повинно реагувати на аварії

Кличко розповів, як «Київенерго» повинно реагувати на аварії

«Київенерго» має оперативно усувати аварії на тепломережах та забезпечити належний благоустрій територій після ремонтів»

Комунальні служби міста готові в цьому допомагати. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції робіт, здійснених після прориву тепломереж у дворі житлового будинку на вул. Касіяна, 6-А в Голосіївському районі.

Із серпня поточного року в дворі досі не відновлений благоустрій після ремонту тепломереж.

Представник «Київенерго» Сергій Шовгеля запевнив, що із завтрашнього дня «Київенерго» приступить до робіт із благоустрою в цьому дворі.

«Київенерго» чекає хорошої погоди, щоб приступити до ремонту! Але мешканці чекають вже 4 місяці, поки їх двір впорядкують. Якби я сюди не приїхав, то у мене є підозра, що так би все і залишилося до весни», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва наголосив, що аналогічних ситуацій у різних районах міста сьогодні сотні, де після розриття та ремонту не зроблений благоустрій території.

«Тому я звертаюся до «Київенерго» виконувати ті зобов’язання, які у них є, і робити це в стислі терміни. Киян не цікавить, хто підрядник. Вони хочуть мати належно облаштовану територію. Тому необхідно терміново привести до ладу ті аварійні майданчики, де завершили ремонтні роботи», – додав Київський міський голова. При цьому він підкреслив, що столична влада готова надавати допомогу у цьому питанні.

Віталій Кличко також доручив главам районів провести інвентаризацію невпорядкованих після аварій ділянок, спільно з «Київенерго» визначити терміни ліквідації проблем та проконтролювати хід виконання робіт.

Віталій Кличко підкреслив, що якість послуг для людей, за будь-яких умов та обставин, повинна бути пріоритетною для кожного виконавця житлово-комунальних послуг.

За словами мера, з початком опалювального сезону кількість скарг на якість опалення та гарячої води суттєво зросла, так само, як і кількість аварій. Віталій Кличко наголосив, що є й об’єктивні причини, оскільки зношеність мереж сьогодні сягає 70%.

«Щоб поміняти всі труби, нам потрібні мільярдні вкладення. Гроші в інфраструктуру десятками років не вкладалися. Ми почали оновлення тепломереж. Але замінити все одночасно неможливо. Тому наше завдання сьогодні, коли ми увійшли в опалювальний сезон, – оперативно ліквідовувати аварії та проводити благоустрій на місці розриттів», – додав мер Києва.

Віталій Кличко також наголосив, що з початку опалювального сезону вже ліквідовано 2,7 тисячі пошкоджень тепломереж. Мер Києва також нагадав, що наразі тривають перемовини з іноземними компаніями-інвесторами, які можуть взяти в управління теплове господарство столиці. Окрім того, додав він, столична влада розглядає також і можливість повернення активів в управління місту.

У свою чергу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв наголосив, що вже розроблена програма комплексної модернізації теплових мереж на 10 років. І вона буде презентована найближчим часом.

Загалом у Києві понад 1,7 тисячі територій, де потрібно відновити газон чи асфальт після ремонтних робіт. Віталій Кличко доручив керівництву ПАТ «Київенерго» спільно з шляхово-експлуатаційними службами та районними зеленбудами відновити благоустрій, поки це дозволяють погодні умови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: