Обшуки в КМДА проводив ставленик Андрія Богдана – ЗМІ

Обшуки в КМДА проводив ставленик Андрія Богдана – ЗМІ
Обшук у КМДА
Фото: НВ

Слідство може використовувати Миколу Поворозника, щоб створити скандал навколо мера Києва Віталія Кличка

Видання «Букви» знайшло у справі першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника низку нестиковок і політичний слід групи Богдана-Вавриша. Про це йдеться в матеріалі головного редактора Тетяни Ніколаєнко.

За версією видання, слідство може використовувати Поворозника, щоб створити скандал навколо мера Києва Віталія Кличка, рейтинги якого, на відміну від президентських, зростають. «Зі слідчими діями в КМДА прийшло київське управління СБУ, яке очолює Олександр Білоус. Останнього вважають ставлеником групи Богдана-Вавриша. А про «тепле» ставлення цієї групи до Кличка вже давно відомо», – пише головний редактор «Букв».

Вона звертає увагу на те, що слідство «злило» журналістам недостовірну інформацію про затримання Поворозника, проте самі силовики створили замовчування ситуації. В інтерв'ю виданню Микола Поворозник розповів, що представники СБУ та Нацполіції прийшли в його кабінет приблизно о 17:00, опитали, попросили документи, забрали на допит, але так і не провели його. Жодного рішення суду при цьому вони не надали.

Поворозник також повідомив, що затриманий чоловік, якого ЗМІ назвали посередником під час передачі хабара, до того дійсно був у його кабінеті, однак жодної передачі грошей не було. «Вони начебто піймали його на хабарництві або шахрайстві, точно не скажу. До чого тут я? Так склалося, що до цього він був у моєму кабінеті... Ми знайомі ще зі служби в армії, бачимося з ним десь раз на рік. Я його востаннє бачив рік-півтора тому. І коли він на початку квітня кілька разів попросив про зустріч, я знайшов хвилину, щоб із ним поговорити. Ми з ним спілкувалися щонайбільше 5 хвилин», – розповів Поворозник.

За версією видання, візит затриманого до КМДА міг бути частиною операції СБУ. «Можна припускати, що затриманий мав принести заступнику мера або «торпеду» (хабар, на якому Поворозника взяли б), або здійснив би невдалу спробу поставити пристрій для прослуховування. І через ексцес виконавця все пішло коту під хвіст. І брати з грошима довелося його, а не того, кому адресувалася «торпеда». Тепер силовики день мовчать і думають, як би все перекинути на НАБУ», – йдеться в матеріалі.

Згідно з даними останнього опитування соціологічного центру «Рейтинг», за Віталія Кличка готові проголосувати 38,7% киян, які визначилися та готові прийти на вибори. Його найближчі конкуренти – Сергій Притула («Голос») і Олександр Ткаченко («Слуга народу») – набирають 9,1% і 8,8%, відповідно. «Група Ткаченка в СН періодично порушує питання, що партії треба висунути сильного кандидата, а не зливати вибори через висунення Миколи Тищенка. Але навіть якщо партія підтримає Ткаченка, то сьогодні він програє Кличко 47% – 18%. Тому, безумовно, бажано збити рейтинг конкурента», – пишуть «Букви».

Нагадаємо, призначення Олександра Білоуса, підлеглі якого прийшли з обшуками в КМДА, обернулося скандалом. Як писав журналіст-розслідувач Володимир Бойко, в серпні 2019 року Білоуса завели в Офіс президента і почали вмовляти призначити його начальником київського главку СБУ – Білоус нібито обіцяв «порвати» Віталія Кличка. Кандидатуру Білоуса лобіював нардеп Олександр Ткаченко. Призначення відбулося, попри скандальну репутацію. У минулому Білоус засвітився в роботі на олігарха Сергія Курченка, в якого він «кришував» мережу конвертаційних центрів. Після Майдану він зблизився зі скандальним ексглавою СБУ Києва і Київської області Сергієм Семочком і партнером Коломойського по Приватбанку Геннадієм Боголюбовим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: