Свіжі рейтинги: «слуга народу» програє Кличку у боротьбі за крісло мера

Свіжі рейтинги: «слуга народу» програє Кличку у боротьбі за крісло мера

Віталій Кличко, Сергій Притула, Олександр Ткаченко – найбільш рейтингові кандидати на посаду мера Києва

Результати соцопитування показали перевагу Кличка над усіма рейтинговими кандидатами

Лідером серед кандидатів на посаду міського голови Києва є Віталій Кличко. Його за умови проведення виборів найближчим часом підтримали б 38,7% тих, хто визначився із вибором та має намір взяти участь у голосуванні. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 4-7 квітня 2020 року серед мешканців Києва.

Сергія Притулу підтримали б 9,1% таких опитаних, Олександра Ткаченка – 8,8%, Андрія Пальчевського – 8,2%, Олександра Омельченка – 6,4%, Олександра Попова – 5,2%, Борислава Березу – 4,4%. Рейтинги інших кандидатів – менше 4%. Не визначилися з вибором – близько чверті опитаних.

Моделювання другого туру виборів міського голови дало наступні результати: за умови виходу до нього Кличка та інших рейтингових кандидатів діючий мер переміг би за усіх варіантів комбінацій.

Так, у парі з Ткаченком Кличка готові підтримати 47% опитаних, за кандидата від партії «Слуга народу» –18%. У парі з Притулою – 48% проти 20%, у парі з Пальчевським – 49% проти 19% на користь очільника Києва.

В опитування взяли участь мешканці Києва від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Як повідомлялося, діяльністю мера столиці Віталія Кличка задоволені 54% киян.

59% опитаних вважають дії Кличка стосовно реагування на загрозу коронавірусу ефективними

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: