Під Радою встановили «золоту ксиву» (фото)

Під Радою встановили «золоту ксиву» (фото)
Активісти проводять акцію під Радою
Фото: Главком

Активісти вимагають від депутатів ухвалити в законопроекті №8068 «Про національну безпеку України» правки, що передбачають позбавлення СБУ невластивих їй функцій

У середу, 20 червня, біля Верховної Ради України активісти Центру протидії корупції, Trasparency International Україна та Автомайдану проводять акцію, на якій встановили «золоту ксиву».

Ця «золота ксива» символізує те, що прикриваючись службовим становищем частина працівників СБУ насправді займається рекетом, кошмаренням бізнесу та незаконним збагаченням.

Як повідомляє кореспондент «Главкома», активісти вимагають від депутатів ухвалити в законопроекті №8068 «Про національну безпеку України» правки, що передбачають позбавлення СБУ невластивих їй функцій — контррозвідувальної діяльності в сфері економіки та боротьби з корупцією.

Крім того, мітингувальники вимагають відставки першого заступника голови СБУ – начальника Управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Павла Демчини.

Як відомо, Павло Демчина – один з найвпливовіших посадовців СБУ. Він – перший заступник голови служби та очолює відоме «управління К» – по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, яке й саме нерідко опинялося в центрі корупційних скандалів.

Нагадаємо також, що 13 червня на засіданні КМУ прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що окремі правоохоронці готують проти нього та уряду провокації, і по суті натякнув, що його «замовили» ті, хто «кришує» контрабанду. У своєму коментарі з цього приводу відомий український журналіст Юрій Бутусов прямо заявив, що відповідальним за контрабанду в Україні є «управління К» Служби безпеки.

Читайте також матеріал «Главкома»: Війна і мир на 35 сторінках. Усі головні новації законопроекту про нацбезпеку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: