Підрядник збагатився на чверть мільйона гривень на ремонті дитсадка на Оболоні

Підрядник збагатився на чверть мільйона гривень на ремонті дитсадка на Оболоні
Зловмисник завдав збитків управлінню освіти Оболонської РДА на суму в майже 250 тис. грн

Колишній керівник будівельної компанії завищив вартість виконаних робіт із реконструкції дитячого садочка

Київською місцевою прокуратурою № 5 за оперативного супроводження Головного управління СБУ у Києві та області повідомлено про підозру колишньому керівнику будівельної компанії, який шляхом зловживання службовим становищем та підроблення документів заволодів грошовими коштами управління освіти Оболонської райдержадміністрації в Києві у великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, колишній керівник підрядної організації упродовж 2016 року, використовуючи своє службове становище, завищив вартість виконаних робіт із реконструкції дошкільного навчального закладу, розташованого в Оболонському районі столиці, шляхом внесення недостовірних даних до актів приймання виконаних будівельних робіт, які фактично не виконувалися.

Своїми неправомірними діями зловмисник завдав збитків управлінню освіти Оболонської РДА на суму в майже 250 тис. гривень.

Досудове розслідування триває.

За вказані кримінальні правопорушення чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше Київською місцевою прокуратурою № 5 було завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно службових осіб управління освіти Оболонської РДА та директора приватного підприємства, викритих у розкраданні державних коштів у особливо великих розмірах. Встановлено, що у 2016 році посадові особи управління освіти Оболонської РДА уклали з приватним підприємством договір про коригування проектно-кошторисної документації на реконструкцію дошкільного навчального закладу в Оболонському районі Києва.

У подальшому чиновники управління освіти, знаючи наперед, що вартість робочого проєкту значно завищена і він не в повній мірі відповідає вимогам нормативно-правових актів, перерахували на рахунки приватного підприємства 480 тис. гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків державі на вказану суму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: