Після теракту у Керчі у школах Києва перевірять системи відеоспостереження

Після теракту у Керчі у школах Києва перевірять системи відеоспостереження
У столиці всі дитячі садки та школи обладнані системами відеоспостереження

Віталій Кличко доручив перевірити системи відеоспостереження у всіх навчальних закладах Києва

Мер столиці Віталій Кличко під час відкриття засідання Київської міської ради доручив перевірити роботу системи відеоспостереження в усіх школах, садках та інших навчальних закладах міста. Про це повідомляє прес-служба київського голови.

«Ви знаєте про трагедію, яка сталася в місті Керч. 20 людей, більшість з яких підлітки, загинули, велика кількість поранених, - сказав Кличко. - Я спілкувався з керівником київської поліції щодо упереджувальних заходів. Також я дав доручення міським службам перевірити всі системи відеоспостереження, в першу чергу - в усіх навчальних закладах столиці».

Мер нагадав, що у столиці всі дитячі садки та школи обладнані системами відеоспостереження, дані з яких передаються до міського дата-центру. Цими даними користуються і правоохоронні органи.

«Я дав доручення перевірити, як працює система відеоспостереження, де в нас є слабкі місця, що треба доопрацювати. Ми повинні вживати всіх можливих заходів, щоб таких трагедій, як сталася в Керчі, не відбулося у нас», - зазначив Кличко.

Нагадаємо, у середу, 17 жовтня, в окупованій Росією Керчі стався теракт у коледжі. У слідчому комітеті РФ заявили, що в їдальні Керченського коледжу спрацював невстановлений вибуховий пристрій, начинений металевими предметами. 

За останніми даними, в результаті вибуху і стрільби постраждало 68 осіб, з них 20 загинули, шестеро осіб отримали амбулаторну допомогу, решта в стаціонарах. 10 людей перебувають у важкому стані.

ЗМІ опублікували список постраждалих під час теракту в Керчі. Також оприлюднено відео з коледжу в момент стрілянини.

Як відомо, прокуратура Автономної республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею теракт через події, що сталися у коледжі в окупованій Керчі.  

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням відвідати Керч, де стався теракт у коледжі, та надати допомогу сім’ям загиблих та поранених.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: