Пожежники ідуть з перевіркою до Києво-Печерської лаври

Пожежники ідуть з перевіркою до Києво-Печерської лаври
Києво-Печерська лавра

Рятувальники розкажуть священнослужителям і вірянам, як не спровокувати пожежу

Напередодні Великодня, 5 квітня, рятувальники завітають до Києво-Печерської лаври та нагадають священнослужителям і прихожанам правила пожежної безпеки. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС України у Києві.

«Під час правлення служби в столичних церквах очікується велика кількість вірян, тож питання пожежної безпеки наразі є одним із першочергових. Рятувальники розкажуть, як не спровокувати та що робити у випадку виникнення пожежі на території монастиря», - йдеться у повідомленні.

Рятувальники запрошують на цей захід журналістів.

Як повідомлялося, напередодні Великодня співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України перевірять стан пожежної безпеки культових споруд.

У першу чергу перевіряють стан пожежної безпеки приміщень. Під час рейдів працівники Служби порятунку звертають особливу увагу на наявність у будівлях вогнегасників, шляхів евакуації парафіян, протипожежного водопостачання та сигналізації, знаків пожежної безпеки, стан утримання електрогосподарства та приладів опалення.

Також рятувальники проводять зустрічі з віруючими і священнослужителями, нагадують їм правила пожежної безпеки, навчають діям у разі виникнення пожежі, нагадують правила користування первинними засобами пожежогасіння, здіййснюють навчальну евакуацію людей із приміщень храмів.

Настоятелям храмів вручають пам'ятки з роз'ясненням основних правил пожежної безпеки в культових закладах.

«Подібні заходи будуть тривати і надалі до початку Великодніх свят», – зазначають рятувальники.

Як відомо, 30 березня в Україні почалися масштабні перевірки пожежної безпеки.

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: