В Україні стартувала перевірка пожежної безпеки в храмах

В Україні стартувала перевірка пожежної безпеки в храмах

Рятувальники проводять зустрічі з віруючими і священнослужителями, нагадують їм правила пожежної безпеки

Напередодні Великодня співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України перевірять стан пожежної безпеки культових споруд. Про це 1 квітня повідомила прес-служба ДСНС України.

«Наближається одне з найбільших релігійних свят – Великдень. Це свято пов'язане зі скупченням великої кількості людей у храмах і масовим використанням відритого вогню, зокрема свічок, у культових спорудах», – йдеться в повідомленні.

Протягом цього тижня фахівці ДСНС відвідали культові споруди Луганської, Харківської, Волинської, Миколаївської, Одеської, Хмельницької, Херсонської, Житомирської областей.

Наголошується, що в першу чергу перевіряють стан пожежної безпеки приміщень. Під час рейдів працівники Служби порятунку звертають особливу увагу на наявність у будівлях вогнегасників, шляхів евакуації парафіян, протипожежного водопостачання та сигналізації, знаків пожежної безпеки, стан утримання електрогосподарства та приладів опалення.

Також рятувальники проводять зустрічі з віруючими і священнослужителями, нагадують їм правила пожежної безпеки, навчають діям у разі виникнення пожежі, нагадують правила користування первинними засобами пожежогасіння, здіййснюють навчальну евакуацію людей із приміщень храмів.

Настоятелям храмів вручають пам'ятки з роз'ясненням основних правил пожежної безпеки в культових закладах.

«Подібні заходи будуть тривати і надалі до початку Великодніх свят», – зазначають рятувальники.

Як відомо, 30 березня в Україні почалися масштабні перевірки пожежної безпеки.

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.

Офіційна російська влада повідомляє про 64 загиблих, але цифри не сходяться.

Тим часом, в оперативному штабі на місці події в Кемерові повідомили, що кількість жертв збільшилась до 76. З них більшість – діти. За офіційною інформацією, зниклими безвісти вважаються 64 людини. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Та відзначають, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: