Київрада вирішує долю Поштової площі

Київрада вирішує долю Поштової площі

Київрада має розглянути питання розірвання інвестиційного договору з компанією забудовником та повернення ділянки на Поштовій площі громаді Києва

Сьогодні, 19 квітня, Київрада продовжить своє засідання, перерване 17 квітня.

Депутати планують розглянути резонансні питання, серед яких повернення ділянки на Поштовій площі громаді Києва.

У вівторок, 17 квітня, виступ депутата Сергія Гусовського, автора проекту рішення про розірвання інвестиційного договору з компанією-забудовником, було перервано, а засідання закрито.

17 квітня до стін Київради прийшли громадські активісти. Вони вимагали ухвалити рішення про повернення ділянки на Поштовій площі громаді Києва, а механізм опрацьовувати пізніше.

Інститут філософії ім. Г.С.Сковороди НАНУ у листі до мера Києва Віталія Кличка закликає берегти місце хрещення киян в історичному гирлі Почайни на Поштовій площі.

Проект рішення Київради, підготовлений депутатом від «Самопомочі» Сергієм Гусовським, передбачає передачу земельної ділянки та недобудованого об'єкта «Музею історії Києва», проведення археологічних досліджень ДП «Центр археології Києва Інституту археології НАН України» і подальше створення музею за проектом, який здобуде перемогу на міжнародному конкурсі.

Раніше заступник голови КМДА Олександр Спасибко заявив, що питання щодо створення музею стародавнього міста на Поштовій площі будуть вирішувати на міжнародній конференції.

Нагадаємо, кілька років тому під час будівництва підземного торговельного центру на Поштовій площі у Києві археологи розкопали вулицю XI-XII століть. Серед знахідок: печатки княжої доби, наконечники стріл, прикраси, стремена, глиняний посуд.

Роботи учених на цьому місці тривали з весни 2015-го. Але на початку 2017-го процес зупинився через небажання інвестора продовжувати фінансувати дослідження. Забудовником підземного простору площі виступає фірма, яку пов’язують із Андрієм Кравцем, відомим як «завгосп Януковича» (тендер на будівництво торговельного центру виграло створене за два місяці до конкурсу ТОВ «Хенсфорд-Україна» - «Главком»).

Читайте також матеріал «Главкома» Дослідниця історії Києва Аннабелла Моріна: Поштову площу передали фірмі «завгоспа Януковича» за 3,6 млн грн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: