Справа бориспільського експреса: «Укрзалізниця» надасть поліції всі документи

Справа бориспільського експреса: «Укрзалізниця» надасть поліції всі документи
Перший рейс експреса до аеропорту «Бориспіль» запустили 30 листопада 2018 року

Укрзалізниця закликає правоохоронців максимально оперативно провести слідчі дії щодо даного кримінального провадження

«Укрзалізниця» надасть Національній поліції документи у справі про розслідування можливих зловживань з боку підрядника, що залучався до будівництва сполучення Київ – Міжнародний аеропорт «Бориспіль» навіть без ухвали суду, як того вимагає законодавство. Про це повідомляє прес-служба УЗ.

«Оскільки інсинуації та недостовірна інформація навколо цієї справи можуть негативно позначитися на діловій репутації компанії, акціонерне товариство закликає представників правоохоронних органів максимально оперативно провести слідчі дії щодо даного кримінального провадження. Компанія створить для цього представникам Національної поліції всі необхідні умови», - йдеться в повідомленні.

В «Укрзалізниці» зауважили, що переможців тендерів визначає державна електронна система ProZorro. «Перед укладанням договорів регіональною філією «Південно-Західна залізниця» за закупівлями, щодо яких Національною поліцією ведеться кримінальне провадження, було здійснено всі перевірки, передбачені вимогами Закону України «Про публічні закупівлі». Всі розрахунки з підрядником здійснювалися лише за умови виконання робіт у повному обсязі згідно з проектною документацією. Разом з тим компанія не може нести відповідальність за несумлінні дії контрагентів, які вдаються до послуг фіктивних фірм і так званих «фірм-прокладок», - зазначили в УЗ.

«Укрзалізниця» ще раз наголошує, що сприятиме правоохоронним органам у розслідуванні можливих зловживань компанією-підрядником ТОВ «Рілейд», яка виконувала окремі роботи під час будівництва залізничного пасажирського сполучення Київ – Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Як повідомлялося, Національна поліція розслідує кримінальну справу за фактом привласнення та розтрати понад 20 млн державних гривень під час будівництва залізничного сполучення Київ - Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: