Табір «Славутич» на Київщині, де отруїлись 12 дітей, закриють

Табір «Славутич» на Київщині, де отруїлись 12 дітей, закриють
Дитячий табір «Славутич» 

На час розслідування вирішено достроково припинити зміну для дітей, які зараз перебувають в таборі

Дитячий табір «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області закриють після інциденту з отруєнням 12 дітей.

Відповідне рішення ухвалила Київська обласна державна адміністрація.

Повідомляється, що фахівці провели санітарно-епідеміологічне розслідування, за результатами якого керівництву табору було надано припис щодо усунення виявлених порушень. Наразі лабораторні дослідження тривають.

На час розслідування вирішено достроково припинити зміну для дітей, які зараз перебувають в таборі.

«Наступний заїзд організувати тільки після остаточного висновку Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області про придатність табору до прийому дітей, за підсумками додаткових лабораторних обстежень об’єктів зовнішнього середовища та персоналу», - вказано у рішення облдержадміністрації.

Також встановлюється контроль за усіма оздоровчими закладами на території Київської області.

За даними адміністрації, станом на 9 липня 2018 року у «Славутичі» перебувало 192 дитини. На сьогодні їхній стан є задовільним.

«На даний час в ізоляторі відсутні захворілі діти. Нових звернень не зареєстровано», - додали в адміністрації.

Нагадаємо, за фактом масового отруєння дітей у приватному дитячому таборі «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження.

12 дітей оглянули лікарі, провели відповідні обстеження та аналізи. Восьмирічну дівчинку, яка впала в кому, у важкому стані госпіталізували у київську лікарню «Охматдит». У неї попередньо діагностували енцефаліт. У МОЗ заявили, що важкий стан дитини не пов’язаний з отруєнням.

Причиною отруєння дітей стало порушення температурного режиму зберігання йогуртів, термін споживання яких добігав кінця 1 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: