У Києві розпочався сезон підвищеної захворюваності на грип

У Києві розпочався сезон підвищеної захворюваності на грип
Минулого тижня на грип у Києві захворіли майже 9,5 тис. дорослих
Фото з відкритих джерел

У столиці спостерігається зростання захворюваності на 14,2% порівняно із попереднім тижнем

У Києві за минулий тиждень, з 4 до 10 жовтня, зареєстровано понад 18 тис. хворих на грип і ГРВІ. Рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу на 23,1%. Наразі показник захворюваності становить 613,5. У столиці розпочався сезон підвищеної захворюваності на грип і ГРВІ. Про це повідомили в державній установі «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ», інформує пресслужба КМДА.

Загалом у столиці спостерігається зростання захворюваності на 14,2% порівняно із попереднім тижнем, що відбулося за рахунок як дорослого, так і дитячого населення. Так, дітей захворіло – 8687 (зростання на 3,9%), дорослих – 9487 осіб (зростання на 25,8%).

У структурі захворюваності діти становлять 47,8%, а на попередньому тижні – 52,6%. З них 50,9% – діти шкільного віку. Зокрема, зареєстровано 4425 випадків.

До медичних закладів за останній тиждень госпіталізовано 985 осіб, із них 162 дитини.

Як повідомлялося, в Україну надійшли вакцини від грипу трьох виробників.

Раніше імунолог пояснив, чому вакцинація від грипу цього року важливіша, ніж минулого

До слова, вчені виявили, що щеплення від грипу знижують ризик розвитку деменції.

Як писав «Главком», завдяки протиепідемічним заходам проти коронавірусної інфекції у минулому епідемічному сезоні поширеність грипу була значно меншою, ніж у попередні роки (до появи Covid-19). Через це у соціальних мережах почали точитися розмови про необов’язковість вакцинації від грипу – до слова, з року в рік в Україні вакцинувалися від грипу менше 1% людей.

Раніше професор Школи громадського здоров’я університету Хайфа (Ізраїль) Манфред Грін повідомив, що під час досліджень вчені не виявили будь-яких негативних наслідків від поєднання щеплень від грипу та коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: