У Києві відбуваються жалобні заходи до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру

У Києві відбуваються жалобні заходи до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру

До місця трагедії відбулася жалобна хода

Сьогодні, 29 вересня, у Києві відбуваються жалобні заходи в 76-ті роковини початку масових розстрілів у Бабиному Яру.

До місця трагедії відбулася жалобна хода, меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» ініціював масштабний флешмоб «Історія має значення».

Учасники мовчки пройшли від перетину вулиць Мельникова та Дорогожицької «Дорогою смерті». Таким чином, вони повторили маршрут, за яким 76 років тому, не здогадуючись, що на них чекає, йшли жертви трагедії, повідомляє Радіо Свобода.

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь у церемонії вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру.

Глава держави з дружиною поклали квіти біля меморіальної плити та вшанували пам’ять загиблих, повідомляє прес-служба президента.

До пам’ятника «Громадянам і військовополоненим, розстріляним нацистами у Бабиному Яру» також було встановлено вінок зі стрічкою національних кольорів

У церемонії покладання квітів взяли участь прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, члени Уряду, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, народні депутати України, члени Всеукраїнської ради церков та релігійних організації, представники громадськості.

Учасники церемонії вшанували пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру хвилиною мовчання.

Від імені президента також були встановлені вінки до інших місць пам’яті на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», зокрема до пам’ятника «Менора», пам’ятника ромам, страченим у нацистами у Бабиному Яру, та дерев'яного хреста у пам'ять про розстріляних членів ОУН, встановленого 21 лютого 1992 р., у 50-ту річницю розстрілу Олени Теліги та її соратників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: